Figyelem, a tikkasztó hőséget a vonatok sem bírják: ezeken a vonalakon nő a menetidő

MTI   
  Megosztom
Figyelem, a tikkasztó hőséget a vonatok sem bírják:  ezeken a vonalakon nő a menetidő

A hőség miatt ismét óránkénti 80 kilométerre korlátozták a vonatok sebességét Hort-Csány-Füzesabony-Miskolc-Szerencs-Bodrogkeresztúr állomások között több szakaszon szerdán. A hőség miatt óránkénti 60 kilométerre korlátozták a vonatok sebességét a Szabadbattyán-Balatonfüred szakaszon is.

A Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon és az egri vonatok esetében 10-30 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.

A hőség miatt hasonló korlátozást rendeltek el ezen a szakaszon kedden is.

Frissítés: A hőség miatt óránkénti 60 kilométerre korlátozták a vonatok sebességét a Szabadbattyán-Balatonfüred szakaszon is

A korlátozás 11 órától 19 óráig tart, és miatta az észak-balatoni vonalon 45-60 perccel megnőhet a menetidő.

Közölték azt is, hogy nem közlekednek a Katica sebesvonatok Székesfehérvár és Balatonfüred között, az utasok a Kék Hullám InterCity vonatokkal utazhatnak, amelyek ezen a szakaszon minden állomáson és megállóhelyen megállnak, és Székesfehérvár és Balatonfüred között felármentesen vehetők igénybe. Szerdán az első rövidebb útvonalon közlekedő Katica sebesvonat 10:30-kor indult a Déli pályaudvarról és csak Székesfehérvárig közlekedik, az eredetileg Balatonfüredről 13:11-kor induló vonat pedig csak Székesfehérvártól jár.

A Kék Hullám InterCityk, a Vízipók InterRégiók és a Tekergő expresszvonatok a teljes útvonalon közlekednek.

Címlap: MTI/Jászai Csaba

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mÁv

menetrend változás

hőség

kánikula