Figyelem, a tikkasztó hőséget a vonatok sem bírják: ezeken a vonalakon nő a menetidő

MTI   
  Megosztom
Figyelem, a tikkasztó hőséget a vonatok sem bírják:  ezeken a vonalakon nő a menetidő

A hőség miatt ismét óránkénti 80 kilométerre korlátozták a vonatok sebességét Hort-Csány-Füzesabony-Miskolc-Szerencs-Bodrogkeresztúr állomások között több szakaszon szerdán. A hőség miatt óránkénti 60 kilométerre korlátozták a vonatok sebességét a Szabadbattyán-Balatonfüred szakaszon is.

A Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon és az egri vonatok esetében 10-30 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.

A hőség miatt hasonló korlátozást rendeltek el ezen a szakaszon kedden is.

Frissítés: A hőség miatt óránkénti 60 kilométerre korlátozták a vonatok sebességét a Szabadbattyán-Balatonfüred szakaszon is

A korlátozás 11 órától 19 óráig tart, és miatta az észak-balatoni vonalon 45-60 perccel megnőhet a menetidő.

Közölték azt is, hogy nem közlekednek a Katica sebesvonatok Székesfehérvár és Balatonfüred között, az utasok a Kék Hullám InterCity vonatokkal utazhatnak, amelyek ezen a szakaszon minden állomáson és megállóhelyen megállnak, és Székesfehérvár és Balatonfüred között felármentesen vehetők igénybe. Szerdán az első rövidebb útvonalon közlekedő Katica sebesvonat 10:30-kor indult a Déli pályaudvarról és csak Székesfehérvárig közlekedik, az eredetileg Balatonfüredről 13:11-kor induló vonat pedig csak Székesfehérvártól jár.

A Kék Hullám InterCityk, a Vízipók InterRégiók és a Tekergő expresszvonatok a teljes útvonalon közlekednek.

Címlap: MTI/Jászai Csaba

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mÁv

menetrend változás

hőség

kánikula