Nem akarsz otthon ücsörögni? Mutatjuk, miért is érdemes most Kőszegre kimozdulni

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Nem akarsz otthon ücsörögni? Mutatjuk, miért is érdemes most Kőszegre kimozdulni

Izgalmas nyár esti programok sorával - több saját bemutatóval - jelentkezik 40. évadában a Kőszegi Várszínház. Ma este egy hazai ősbemutatóval csalogatnak, amelyet drámaíróként, rendezőként is Göttinger Pál jegyez. A kőszegi ír kocsmában többek között Ullmann Mónikával, Kálid Artúrral, Trokán Annával és Epres Attilával, valamint sok humorral és zenével találkozhatunk...

Hétről-hétre – ahogy immár 40. éve hirdetik – a Kőszegi Várszínházban tényleg színre viszik a nyarat, megtöltik üres estéinket csemegének számító színházi és kultúrális produkciókkal. Nem egy saját nyári programon túl is vannak, de lesz még miért a Jurisics Vár szabadtéri színházába látogatni!

Ma este egy ősbemutatóval jelentkeznek, amit a várszínházi társulatra írtak

Július 9-én, azaz ma este saját várszínházi bemutatóval rukkolnak elő. Göttinger Pál nemcsak drámaiírói minőségben, hanem ahogy azt tőle megszokhattuk, rendezőként is jelen van a várszínházban, az idei bemutató "Az Öreghíd alatt" lesz, amelyet Sebesi Tamás és Némedi Árpád zenéjével, Máthé Zsolt dalszövegeivel Göttinger Pál írt és ő is rendez. A darab a tavalyi pandémiás helyzetben írodott, egyszer be is mutatták. 2021-ben az alkotók azonban úgy gondolták, hogy kár lenne veszni hagyni, mert ez a darab tényleg erre a kőszegi alkalmi társulatra íródott.

Az Öreghíd alatt története Észak-Írország egy tengerhez közeli, kitalált szegletében, napjainkban játszódik egy kis falu kis kocsmájában, ahol mi mást is csinálhatna a falu apraja és nagyja, minthogy beszélgetnek és isznak. Az idilli képbe azonban becsap a Ciara hurrikán és vele együtt egy sor „tragédia". A darabban Ullmann Mónika, Némedi Árpád, Kálid Artúr, Grisnik Petra, Göttinger Pál, Trokán Anna, Bálint Ádám, Epres Attila, Ecsedi Erzsébet, Sebesi Tamás és Ötvös András játszik.

Szemezgetünk a folytatásból is:

  • Július 12-én Péterfy-Novák Éva: Apád előtt ne vetkőzz című darabját mutatják be, Péterfy Bori és Pataki Ferenc előadásában.
  • Július 20-án Nejem a neten címmel Harsányi Gábor vígjátéka lesz látható.
  • Július 22-én Caveman-Ősember címmel - Kálloy Molnár Péter egyszemélyes stand up-jával jelentkeznek.
  • Július 24-én műsoron az Intim vallomások, Bánfalvi Eszter főszereplésével.
  • Július 28-án az Operett és Musical Est vár: Szinetár Dórával, Mahó Andreával, Csengeri Attilával és Homonnay Zsolttal.
  • Július 30-án Párterápia címmel az Orlai Produkció műsora lesz, Znamenák István rendezésében.
  • Július 31-én Miles Tredinnick: Elvis, Oltár, Miami lesz műsoron.
  • Augusztus 3-án Synesthesia - Tánc és kép címmel a Kőszegi Várszínház, Gergye Krisztián Társulata és a Szentendrei Teátrum közös bemutatója.
  • Augusztus 5-én Anthony McCarten: A két pápa című drámája fut majd: Lukács Sándor, Jordán Tamás, Molnár Piroska és Trokán Anna szereplésével.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kőszeg

kőszegi várszínház

programajánló