Nem akarsz otthon ücsörögni? Mutatjuk, miért is érdemes most Kőszegre kimozdulni

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Nem akarsz otthon ücsörögni? Mutatjuk, miért is érdemes most Kőszegre kimozdulni

Izgalmas nyár esti programok sorával - több saját bemutatóval - jelentkezik 40. évadában a Kőszegi Várszínház. Ma este egy hazai ősbemutatóval csalogatnak, amelyet drámaíróként, rendezőként is Göttinger Pál jegyez. A kőszegi ír kocsmában többek között Ullmann Mónikával, Kálid Artúrral, Trokán Annával és Epres Attilával, valamint sok humorral és zenével találkozhatunk...

Hétről-hétre – ahogy immár 40. éve hirdetik – a Kőszegi Várszínházban tényleg színre viszik a nyarat, megtöltik üres estéinket csemegének számító színházi és kultúrális produkciókkal. Nem egy saját nyári programon túl is vannak, de lesz még miért a Jurisics Vár szabadtéri színházába látogatni!

Ma este egy ősbemutatóval jelentkeznek, amit a várszínházi társulatra írtak

Július 9-én, azaz ma este saját várszínházi bemutatóval rukkolnak elő. Göttinger Pál nemcsak drámaiírói minőségben, hanem ahogy azt tőle megszokhattuk, rendezőként is jelen van a várszínházban, az idei bemutató "Az Öreghíd alatt" lesz, amelyet Sebesi Tamás és Némedi Árpád zenéjével, Máthé Zsolt dalszövegeivel Göttinger Pál írt és ő is rendez. A darab a tavalyi pandémiás helyzetben írodott, egyszer be is mutatták. 2021-ben az alkotók azonban úgy gondolták, hogy kár lenne veszni hagyni, mert ez a darab tényleg erre a kőszegi alkalmi társulatra íródott.

Az Öreghíd alatt története Észak-Írország egy tengerhez közeli, kitalált szegletében, napjainkban játszódik egy kis falu kis kocsmájában, ahol mi mást is csinálhatna a falu apraja és nagyja, minthogy beszélgetnek és isznak. Az idilli képbe azonban becsap a Ciara hurrikán és vele együtt egy sor „tragédia". A darabban Ullmann Mónika, Némedi Árpád, Kálid Artúr, Grisnik Petra, Göttinger Pál, Trokán Anna, Bálint Ádám, Epres Attila, Ecsedi Erzsébet, Sebesi Tamás és Ötvös András játszik.

Szemezgetünk a folytatásból is:

  • Július 12-én Péterfy-Novák Éva: Apád előtt ne vetkőzz című darabját mutatják be, Péterfy Bori és Pataki Ferenc előadásában.
  • Július 20-án Nejem a neten címmel Harsányi Gábor vígjátéka lesz látható.
  • Július 22-én Caveman-Ősember címmel - Kálloy Molnár Péter egyszemélyes stand up-jával jelentkeznek.
  • Július 24-én műsoron az Intim vallomások, Bánfalvi Eszter főszereplésével.
  • Július 28-án az Operett és Musical Est vár: Szinetár Dórával, Mahó Andreával, Csengeri Attilával és Homonnay Zsolttal.
  • Július 30-án Párterápia címmel az Orlai Produkció műsora lesz, Znamenák István rendezésében.
  • Július 31-én Miles Tredinnick: Elvis, Oltár, Miami lesz műsoron.
  • Augusztus 3-án Synesthesia - Tánc és kép címmel a Kőszegi Várszínház, Gergye Krisztián Társulata és a Szentendrei Teátrum közös bemutatója.
  • Augusztus 5-én Anthony McCarten: A két pápa című drámája fut majd: Lukács Sándor, Jordán Tamás, Molnár Piroska és Trokán Anna szereplésével.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kőszeg

kőszegi várszínház

programajánló