Vége az egyik legveszélyesebb vidéki csomópontnak: egymilliárdos munka lesz

MTI   
  Megosztom
Vége az egyik legveszélyesebb vidéki csomópontnak:  egymilliárdos munka lesz

Jelzőlámpás irányítást kap egy nehezen belátható debreceni csomópont. A Debreceni Mélyépítő, a Zemplénkő és a KE-VÍZ kivitelezésében egy több mint egymilliárd forintos fejlesztés valósul most meg.

Már zajlik Debrecenben a Nyíl utca és a Hadházi út csomópontjának az átépítése - derült ki a NIF sajtóközleményéből. A munkálatokat a Debreceni Mélyépítő Holding Kft., a Zemplénkő Kft. és a KE-VÍZ 21 Zrt. végzi.

A 33-as főút városi szakaszaként a Füredi út és a Nyíl utca közlekedési folyosója Debrecen egyik fő ütőerének számít, az innen leágazó Hadházi útra való bekanyarodás jelenleg rendkívül körülményes: a jelzőtáblával szabályozott csomópont nem átlátható, és rengeteg forgalmi gondot okoz. Ezt orvosolja a mostani beruházás, melynek keretében elvégzik a csomópont teljes, a 33-as főúton 454 méter hosszban, a csatlakozó szakaszokon összesen 230 méteren történő átépítését.

Emellett megtörténik a csomópont helyszínrajzi, magassági és keresztmetszeti átalakítása is. A kereszteződés létesítményei úttartozékokkal, végleges forgalomtechnikai kialakítással, jelzőlámpás forgalomirányítással egészülnek ki.

Egy másik csomópont is megújul

A beruházás részeként a kereszteződés közvetlen szomszédságában lévő Bem téri csomópont (a Füredi út és a Simonyi út kereszteződése - a szerk.) egyes ágain külön jobbra kanyarodó, szigettel elválasztott sávokat létesítenek.

A két csomópont tervezése során kiemelt szerepet játszott a jelzőlámpák összehangolása. Az új jelzőlámpás csomópont esetében, valamint a megyei könyvtár előtti területen jelentős sávbővítés valósul meg. A Hadházi utcán a Homok utca csatlakozásánál az autóbuszmegálló nagy teherbírású bazaltbeton burkolattal kerül kialakításra.

-írják.

A projekt a két csomópont összehangolását eredményezi, hozzájárul az átbocsátó képesség növeléséhez.

A NIF híre szerint a munkaterületen már megtörtént a forgalomterelési létesítmények kiépítése, ezzel egyidőben megkezdődött a Nyíl utcai kiemelt szegély bontása, a Hadházi úti buszöböl kiépítése és a Bem téri villamos felsővezeték tartó oszlopok alaptestjeinek betonozása.

A NIF beruházása egy átfogó csomag részeként valósul meg, amely a „Debreceni szűk keresztmetszetű közlekedési elemek, csomópontok átépítése” elnevezést viseli.

Ennek keretében jelenleg is zajlik

  • a 47-es főút, Mikepércsi út – Leiningen utcai csomópont jobbra kanyarodó forgalmi sáv kiépítésének befejezése,
  • a 33-as főút körforgalmi csomópont, az Auchan-körforgalom átépítése a Zemplénkő Kft. kivitelezésében,
  • valamint a Vágóhíd utca jobbra kanyarodó forgalmi sáv munkálatai is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

nif zrt.

csomópont