Vége az egyik legveszélyesebb vidéki csomópontnak: egymilliárdos munka lesz

MTI   
  Megosztom
Vége az egyik legveszélyesebb vidéki csomópontnak:  egymilliárdos munka lesz

Jelzőlámpás irányítást kap egy nehezen belátható debreceni csomópont. A Debreceni Mélyépítő, a Zemplénkő és a KE-VÍZ kivitelezésében egy több mint egymilliárd forintos fejlesztés valósul most meg.

Már zajlik Debrecenben a Nyíl utca és a Hadházi út csomópontjának az átépítése - derült ki a NIF sajtóközleményéből. A munkálatokat a Debreceni Mélyépítő Holding Kft., a Zemplénkő Kft. és a KE-VÍZ 21 Zrt. végzi.

A 33-as főút városi szakaszaként a Füredi út és a Nyíl utca közlekedési folyosója Debrecen egyik fő ütőerének számít, az innen leágazó Hadházi útra való bekanyarodás jelenleg rendkívül körülményes: a jelzőtáblával szabályozott csomópont nem átlátható, és rengeteg forgalmi gondot okoz. Ezt orvosolja a mostani beruházás, melynek keretében elvégzik a csomópont teljes, a 33-as főúton 454 méter hosszban, a csatlakozó szakaszokon összesen 230 méteren történő átépítését.

Emellett megtörténik a csomópont helyszínrajzi, magassági és keresztmetszeti átalakítása is. A kereszteződés létesítményei úttartozékokkal, végleges forgalomtechnikai kialakítással, jelzőlámpás forgalomirányítással egészülnek ki.

Egy másik csomópont is megújul

A beruházás részeként a kereszteződés közvetlen szomszédságában lévő Bem téri csomópont (a Füredi út és a Simonyi út kereszteződése - a szerk.) egyes ágain külön jobbra kanyarodó, szigettel elválasztott sávokat létesítenek.

A két csomópont tervezése során kiemelt szerepet játszott a jelzőlámpák összehangolása. Az új jelzőlámpás csomópont esetében, valamint a megyei könyvtár előtti területen jelentős sávbővítés valósul meg. A Hadházi utcán a Homok utca csatlakozásánál az autóbuszmegálló nagy teherbírású bazaltbeton burkolattal kerül kialakításra.

-írják.

A projekt a két csomópont összehangolását eredményezi, hozzájárul az átbocsátó képesség növeléséhez.

A NIF híre szerint a munkaterületen már megtörtént a forgalomterelési létesítmények kiépítése, ezzel egyidőben megkezdődött a Nyíl utcai kiemelt szegély bontása, a Hadházi úti buszöböl kiépítése és a Bem téri villamos felsővezeték tartó oszlopok alaptestjeinek betonozása.

A NIF beruházása egy átfogó csomag részeként valósul meg, amely a „Debreceni szűk keresztmetszetű közlekedési elemek, csomópontok átépítése” elnevezést viseli.

Ennek keretében jelenleg is zajlik

  • a 47-es főút, Mikepércsi út – Leiningen utcai csomópont jobbra kanyarodó forgalmi sáv kiépítésének befejezése,
  • a 33-as főút körforgalmi csomópont, az Auchan-körforgalom átépítése a Zemplénkő Kft. kivitelezésében,
  • valamint a Vágóhíd utca jobbra kanyarodó forgalmi sáv munkálatai is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

nif zrt.

csomópont