Készül a Budapest-Balaton kerékpárút: eltűntették a giga acéloszlopokat

HelloVidék   
  Megosztom
Készül a Budapest-Balaton kerékpárút: eltűntették a giga acéloszlopokat

A Budapest-Balaton kerékpárút építéséhez helyenként a villamos hálózat átépítése is szükséges. A nyomvonal biztosítása érdekében az E.ON Hungária Csoport szakemberei nemrég Székesfehérvár közelében végezték el a kihívásokkal teli munkákat. Videó is készült arról, hogy költöztek azok a 12 m magas 1 tonna súlyú acéloszlopok, amelyek a Budapest-Balaton kerékpárút tervezett nyomvonalán álltak eddig.

A leglátványosabb és leginkább összetett beavatkozást egy székesfehérvári csomópontban végezték el, ott 12 méter magas, egytonnás acéloszlopokat és föld alatti kábeleket is át kellett telepíteniük. Kihívást jelentett az is, hogy az érintett középfeszültségű vezetékek a nagy forgalmú 7-es főutat keresztezik. Ezért rövid időszakokra az út forgalmát is meg kellett állítani, amíg a szakemberek leengedték a vezetékeket, majd az oszlopok áthelyezése után újra felhúzták azokat - írta az E.ON sajtóközleményében.

A feladatok között volt oszlopcsere, illetve több helyen át kellett helyezni a közvilágítási kandelábereket is, mert azok a tervezett kerékpárút nyomvonalában helyezkedtek el.

A munkálatokról rövid videó is készült:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton-budapest kerékpárút

közútfejlesztés

kerékpározás