Rendőrök járőröznek ezeken a vidéki járatokon: rendbontók tartják rettegésben az utasokat

HelloVidék   
  Megosztom
Rendőrök járőröznek ezeken a vidéki járatokon: rendbontók tartják rettegésben az utasokat

Megnőtt az éjszakai és kora reggeli rendbontások száma az egyes járatokon Debrecen és Nyíregyháza környékén. Éppen ezért az érintett vonatokon november 29-től készenléti rendőrök és vasútőrök is utaznak. A hivatalos beszámolók szerint az akció működik, épp olyan hatékonyan, mint a MÁV által biztosított testkamerák is.

A Telex.hu számolt be arról, hogy a környéken több vonaton is nagyot romlott a vonattal utazók és a vasúti dolgozók biztonságérzete az utóbbi időkben. Ahogy a portál írja, a VDSZSZ-hez érkezett bejelentés, ebben részletesen kifejtették a problémát.

Kiabálnak, provokálnak és rettegésben tartják az utasokat és a jegykezelőket a MÁV hajnali és késő esti járatain jegyek és okmányok nélkül utazó, sokszor bedrogozott rendbontók. A vasutasok szerint az is probléma, hogy a jegyvizsgálók zömében egyedül dolgoznak, közülük is főleg a nők érzik azt, hogy nincsenek biztonságban

- közölte a portál a bejelentés részleteit.

Hozzátették, a jelentett probléma hatására úgy döntött a MÁV, hogy november 29-től a vasúttársaság biztonsági munkatársai és a készenléti rendőrök utazzanak a Nyíregyháza–Debrecen–Budapest Nyugati pályaudvarig közlekedő napi öt, majd december 12-től már hét járaton.

Elméletben legalábbis: amikor ugyanis kipróbáltuk a 15:45-kor Nyíregyházáról induló és Budapest Nyugati pályaudvarig közötti vonatot, egyetlen rendőrrel vagy biztonsági őrrel sem találkoztunk, mint ahogyan az általunk megkérdezett utasok sem. Igény pedig lenne rájuk, ahogy egy fiatal fiú megjegyezte: különösen hasznosak lennének egy esti utazáson, ha valaki netán elaludna, és őrizetlenül maradna a csomagja

- számolt be róla a portál helyi tudósítója.

A portál kiemelte azt is, hogy az intézkedéssel nincs megelégedve a problémát jelző szakszervezet sem. Mivel tapasztalataik szerint az egyes vonatokon a beígértek ellenére elmaradtak ellenőrzések, de nem tekintik minden esetben hasznosnak a korábban bevezetett testkamerákat sem.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyíregyháza

debrecen

rendőrség

ellenőrzés

rendbontás

vdszsz

vasúti dolgozók

testkamera