Milliárdos beruházás veszi kezdetét: elkezdődött a BAHART-flotta megújítása

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás veszi kezdetét: elkezdődött a BAHART-flotta megújítása

A kormány támogatásával elkezdődött a Balatoni Hajózási Zrt. flottájának megújítása - közölte a társaság.

Az állami tőkeemelést követően 2-2 kompot és katamaránt szereznek be 5,7 milliárd forintért. Összeszerelésük a Balatonon fejeződik be, jövőre szállítják őket oda. A kompok ezt követően Szántódrév és Tihanyrév között, míg a katamaránok Siófok és Balatonfüred, illetve Tihany között, valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek.

Az állam 2019-ben emelte meg a BAHART tőkéjét, amivel több mint 75 százalékos részesedést szerzett a hajózási társaságban. A 10,6 milliárd forintos jegyzett tőkéjű társaság fejlesztéseire 6,6 milliárd forint áll rendelkezésre a tőkeemelésből, ezt egészítik ki a saját forrásai, így összességében több mint 10 milliárd forintot fordíthat ilyen célokra a következő években. Az árbevétel a tavalyi 3,3 milliárd forint után idén elérheti a 3,6 milliárd forintot a korábban közölt becslés szerint.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bahart

bahart flotta

beruházás

vízi járművek

balaton

közlekedés

balatoni hajózás

balatoni halgazdálkodási nonprofit zrt