Elmaradt a két ünnep közötti és a szilveszteri roham: ez igaz a balatoni szálláshelyekre is

HelloVidék   
  Megosztom
Elmaradt a két ünnep közötti és a szilveszteri roham: ez igaz a balatoni szálláshelyekre is

A 2019-es utolsó „békeévhez” képest szerényebb lesz idén szilveszterkor a hazai szállodák kihasználtsága, ám a tavalyi teljes zárlathoz képest mindez persze mégis előrelépést jelent. A legtöbb zalai szálloda sem éri el a járvány előtti vendégjárást.

A zalai foglalások alapján most 70-75 százalékos kapacitáslekötés prognosztizálható. Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, az alsópáhoki Kolping vezetője arról is tájékoztatta a Zaol.hu-t, hogy a karácsony sem hozott telt házat. A hagyományosan kedvelt két ünnep közti időszak magas telítettsége is elmaradt az idén, s ez igaz a balatoni szálláshelyekre is. A biztonság ellenére érzékelhető az óvatosság. Sajnálja, hogy a zalaiak kevéssé használják ki a közelükben lévő magas minőségű lehetőségeket, reméli, ez változik, ha az élet visszatér a rendes kerékvágásba.

A zalaegerszegi Termálfürdő teljes kínálatával üzemel december 31-én - tájékoztatta a megyei lapot Tóth István fürdővezető. A látogatók 19 órától hajnali kettőig vehetik igénybe a szilveszteri fürdőzést, amihez fényterápia, pezsgő és harapnivaló is jár. Az előzetes bejelentkezés alapján 100-150 főre számítanak a fürdő munkatársai, akik óránként elvégzik a szükséges tisztítási-fertőtlenítési feladataikat. Egy 22 fokos kültéri medence is üzemel a bátrabbaknak és a szaunázóknak. A fürdőbe üveget bevinni tilos, ahogy ittasan érkezni sem ajánlatos.

Lentiben az év végén többen is kihasználják a szállodák kedvező csomagajánlatait, s a hotelek szilveszteri szórakoztató programmal is készülnek. A Thermal Hotel Balance szállodában a két ünnep között és szilveszterkor is jelentős az érdeklődés.

- közölte a lappal Kárpáti Zoltán, a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője, aki elmondta, hogy sok belföldi vendég voksol karácsony és újév között 2-3 éjszakás wellness pihenésre, így ezen időszakban közel telt házzal üzemel a szálloda, de magas a foglaltság a szilveszteri hosszú hétvégére is.

Nagykanizsán a Medgyaszay Étterem tulajdonosa, Berta Nikoletta elárulta: a szilveszteri összejövetelükre nagyon kevés belépőt értékesítettek, pedig még október végén sokan érdeklődtek náluk a program iránt.

Van, ahol elégedettek a forgalommal

A zalakarosi Men-Dan Hotel igazgatója, Czimondor Nándor maximálisan elégedett a szilveszteri foglalásokkal, hiszen napokkal ezelőtt megtelt a szálloda. Elmondta: az öt hónapos leállás persze érezhető az évükön, azt a kiesést nem lehet pótolni, de amikor nyitva lehettek, nagyon sokan foglaltak náluk szobát. Hozzátette: tudomása szerint sok vidéki szálloda van ilyen helyzetben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vendégforgalom

vendéglátás

szálloda

gyógyfürdő

termál

zala

lenti

zalakaros