Lenyűgöző videón a befagyott Balaton: a jég üvegtáblaként törik darabokra

MTI   
  Megosztom
Lenyűgöző videón a befagyott Balaton: a jég üvegtáblaként törik darabokra

Látványos felvételeket készítettek az Időkép webkamerái arról, ahogy a Balaton vékony jégrétege összetörik Badacsonytomajnál.

Erősebb fagyokat hozott a mögöttünk álló hétvége a Balatonnál is, sokfelé süllyedt -5 fok alá a hőmérséklet, északon pedig több helyen mérhettünk -10 fok alatti értékeket - írta az Időkép. A fagyos időnek és a gyenge légmozgásnak köszönhetően pedig egy vékony jégréteg alakult ki a tó nyugati medencéjében.

A vasárnap délelőtti órákban ez a feldarabolódott jégréteg lendült mozgásba, melyet a gyenge déli szél egyenesen az északi partnak tolt neki, ahol mintegy üvegtábla, úgy tört darabjaira. Minderről látványos webkamerás felvételekből egy szuper videót állított össze az Időkép:

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

balaton -part

jég