Lenyűgöző videón a befagyott Balaton: a jég üvegtáblaként törik darabokra

MTI   
  Megosztom
Lenyűgöző videón a befagyott Balaton: a jég üvegtáblaként törik darabokra

Látványos felvételeket készítettek az Időkép webkamerái arról, ahogy a Balaton vékony jégrétege összetörik Badacsonytomajnál.

Erősebb fagyokat hozott a mögöttünk álló hétvége a Balatonnál is, sokfelé süllyedt -5 fok alá a hőmérséklet, északon pedig több helyen mérhettünk -10 fok alatti értékeket - írta az Időkép. A fagyos időnek és a gyenge légmozgásnak köszönhetően pedig egy vékony jégréteg alakult ki a tó nyugati medencéjében.

A vasárnap délelőtti órákban ez a feldarabolódott jégréteg lendült mozgásba, melyet a gyenge déli szél egyenesen az északi partnak tolt neki, ahol mintegy üvegtábla, úgy tört darabjaira. Minderről látványos webkamerás felvételekből egy szuper videót állított össze az Időkép:

Címlapkép: Getty Images

KÖLTÖZNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? KERESS EGY OLCSÓ HITELT!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%, a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

balaton -part

jég