Lezárta a főutat a katasztrófavédelem: gázpalackok robbantak fel a Hortobágynál

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Lezárta a főutat a katasztrófavédelem: gázpalackok robbantak fel a Hortobágynál

Gázpalackok szóródtak szét a 33-as számú főúton Hortobágy térségében, miután felborult egy kamion utánfutója csütörtök délelőtt - tájékoztatta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t. Jelenleg a katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végez a helyszínen, és teljes útzár mellett iparbiztonsági helyszíni szemlét tartanak.

Papp-Kunkli Nóra elmondta:

a jármű több mint 800 gázpalackot szállított, amiből csak 33 volt üres. A baleset során öt palack kigyulladt, azokat a tűzoltók eloltották, személyi sérülés nem történt.

Jelenleg a katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végez a helyszínen, és teljes útzár mellett iparbiztonsági helyszíni szemlét tartanak - közölte a szóvivő.

A tüzet az elsőként a helyszínre érkező tűzoltók porral oltó készülékkel oltották el. Több palackból szivárog a gáz, ennek megszüntetéséig ötszáz méter sugarú körben biztonsági zónát jelöltek ki. A tiszafüredi, debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos, valamint a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hőkamerával átvizsgálják a területet, valamint visszahűtik a palackokat.

A rendőrség az esettel kapcsolatban közölte, hogy a gázpalackokat szállító nyerges vontató pótkocsija eddig tisztázatlan körülmények között leakadt a főút 71-es kilométerszelvényében. Személyi sérülés nem történt, de a helyszíni munkálatok idejére teljes útlezárást rendeltek el, kerülni a Balmazújváros-Tiszacsege-Telekháza vonalon lehet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

baleset

33-as főút

hortobágy

közúti baleset

hajdú-bihar megyei katasztrófavédelem