Lezárta a főutat a katasztrófavédelem: gázpalackok robbantak fel a Hortobágynál

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Lezárta a főutat a katasztrófavédelem: gázpalackok robbantak fel a Hortobágynál

Gázpalackok szóródtak szét a 33-as számú főúton Hortobágy térségében, miután felborult egy kamion utánfutója csütörtök délelőtt - tájékoztatta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t. Jelenleg a katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végez a helyszínen, és teljes útzár mellett iparbiztonsági helyszíni szemlét tartanak.

Papp-Kunkli Nóra elmondta:

a jármű több mint 800 gázpalackot szállított, amiből csak 33 volt üres. A baleset során öt palack kigyulladt, azokat a tűzoltók eloltották, személyi sérülés nem történt.

Jelenleg a katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végez a helyszínen, és teljes útzár mellett iparbiztonsági helyszíni szemlét tartanak - közölte a szóvivő.

A tüzet az elsőként a helyszínre érkező tűzoltók porral oltó készülékkel oltották el. Több palackból szivárog a gáz, ennek megszüntetéséig ötszáz méter sugarú körben biztonsági zónát jelöltek ki. A tiszafüredi, debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos, valamint a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hőkamerával átvizsgálják a területet, valamint visszahűtik a palackokat.

A rendőrség az esettel kapcsolatban közölte, hogy a gázpalackokat szállító nyerges vontató pótkocsija eddig tisztázatlan körülmények között leakadt a főút 71-es kilométerszelvényében. Személyi sérülés nem történt, de a helyszíni munkálatok idejére teljes útlezárást rendeltek el, kerülni a Balmazújváros-Tiszacsege-Telekháza vonalon lehet.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

baleset

33-as főút

hortobágy

közúti baleset

hajdú-bihar megyei katasztrófavédelem