Őrület, hol pihen márciusban a vidéki elit: a hosszú hétvégén kijár a luxus

Dubóczky Krisztina   
  Megosztom
Őrület, hol pihen márciusban a vidéki elit: a hosszú hétvégén kijár a luxus

Közeledik a hosszú hétvége, amikor is lehetőségünk nyílik arra, hogy megpihenjünk kicsit, félretegyük a hétköznapi stresszt, feltöltődjünk, és frissen várjuk a tavaszt, megelőzve a teljes kimerülést, a tavaszi fáradságot. Erre pedig nincs alkalmasabb egy mini wellness kiruccanásnál. Mutatunk néhány vidéki luxushotelt, ahol mindez maximálisan megvalósulhat.

Főúri kényelem és wellness – kényeztetés felsőfokon

Sok olyan impozáns történelmi építmény vagy kastély található Magyarországon, amelyik manapság hotelként működik, és főúri kényelemmel, valamint exkluzív szolgáltatásokkal várja a kényeztetésre vágyó látogatókat. De a modern, minden luxussal felszerelt, speciális tematikára épülő szállásokat is előszeretettel keresik fel a vendégek egy-egy különlegesebb alkalommal, amilyen most a márciusi hosszú hétvége is. Bemutatunk ezek közül ötöt az ország egész területéről, így mindenki kedvére kiválaszthatja a neki leginkább tetszőt.

1. Puchner Kastélyszálló, Bikal

A négycsillagos bikali Puchner Kastélyszállóban gyönyörű környezetben hétféle szálláshangulat várja mindazokat, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak távol a város zajától. A Kastély az elegancia és a főúri életérzés megtestesítője, mintha a Habsburgok korába csöppentünk volna vissza.

A reneszánsz Palota szobáiban és lakosztályaiban a Mátyás király korabeli főúri kényelem élvezetének különleges érzését élhetjük át. A XVIII. századi francia stílusú Udvarház épülete egy korabeli fogadót idéz a fagerendák, kő és tégla hármasával. A Fürdőház a wellness imádóinak szálláshelye. A Fürdőház épületében található szobákat mediterrán hangulat jellemzi, ahonnan néhány lépcsőfokot sétálva elérhetők a kényeztető wellness szolgáltatások

- olvasható a szálloda honlapján.

A Fürdőházhoz tartozó három kétszintes, egymástól különálló épületekben található családi és privát szobák remek választás családok, baráti társaságok számára. Az épületekből a Fürdőház wellness részlegei fedett folyosón keresztül közelíthetők meg. A Középkori Óváros szobái a kastélyszállónkhoz tartozó Élménybirtokunk óvárosában találhatók. A középkor világát megidéző szobák és lakosztályok egyediségét a régi és új építészeti megoldások keveredése adja. A Liget ház egy fásított park területén helyezkedik el, a szobák nagy részéhez tágas terasz tartozik, ahová jól esik kiülni, friss levegőt szívni, feltöltődni.

Amit márciusban a hosszú hétvégén kínálnak

  • Puchner lakoma: A félpanziós ellátásnál többre vágyik? Kóstolja meg kétszemélyes saroglyán felszolgált Puchner lakománkat, mely ízletes középkori fogásokat tartalmaz! Részletek itt.
  • Élménybirtok belépő március 12., szombatra és március 15., keddre: reggeltől estig tartó időutazás. A kalandparkot mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok keltik életre.
  • Exkluzív francia vacsoraest március 14., hétfőre: Vegyen részt különleges vacsoraestünkön, ahol séfjeink többfogásos menü keretében a francia konyha ízvilágába kalauzolják el! Részletek itt.

Az akció ára: 41.600 Ft/2 fő/éj ártól érhető el.

2. Afrikai luxus életérzés a Bükkben - Bambara Hotel Prémium

Festői környezetben, az Eger melletti Felsőtárkányon, erdő ölelésében épült a Bambara Hotel, mely Afrika hangulatát hozza el a Bükkbe. A négycsillagos luxusszálloda tökéletesen valósítja meg a fekete kontinens művi változatát a félmeztelen vagy éppen népviseletbe öltöztetett kiszolgáló személyzettől kezdve a dizájnig.

A hotel az észak-afrikai Maliban élő bambara törzstől vette a nevét, és berendezéseiben ugyanennek a törzsnek a hagyományait idézi fel. Aki szeretne belekóstolni a fekete Afrika varázslatos életérzésébe, látogasson el ide. A hotel prémium kategóriás, ennek ellenére is szinte mindig teltházas, 2022. március 13-15 között két főre két éjszakára 298 030 Ft-ba kerül reggelivel és vacsorával az árban.

3. Batthyány Kastélyszálló és Battyhány Kúria, Zalacsány

Az apró település szélén fekvő festői szépségű kastélyszálló és a közvetlenül mellette elhelyezkedő kúria szálló egy 300 éves, 6 hektáros ősparkban csalogat pihenésre, pár kilométerre Hévíztől.

A fővárost leszámítva Hévíz az ország leglátogatottabb települése, Bük a harmadik, Zalakaros az ötödik, Sárvár pedig a nyolcadik a rangsorban.

Zalacsányban a felhőtlen kikapcsolódást termálvizes élménymedence, szaunaszeánszok, grillterasz, gyermekjátszótér, lelkes animátorok által szervezett programok, számos sportolási lehetőség és persze korlátlan wellness használati lehetőség garantálja. A hajdani nemesi otthon melegét elegáns éttermükben házias ételeikkel igyekeznek visszaidézni.

A kastély közvetlen szomszédságában található nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas, 18 lyukú golfpályán a szálloda vendégeként kedvezményes áron akár golfozhatunk is.

Óriási lendületet adhat a térségnek, hogy 2021. április óta újra állami tulajdonban van a Sármellék-zalavári repülőtér, ahol elkezdődhetnek azok a fejlesztések, amelyek "soha nem látott szintugrást" eredményeznek. Sármellék lesz "a nyugat kapuja" közvetlen összeköttetésekkel, ami még több vendéget hozhat, és csökkenhet a szezonalitás.

A Batthyány Kúria a márciusi hosszú hétvégén március 14-15-én 43500 forintért kínál egy éjszakára szállást és wellness szolgáltatásokat két főre, reggelivel és vacsorával az árban.

4. Szidónia Kastélyszálloda, Röjtökmuzsaj

Ez a történelmi kastélyban működő, 4 csillagos wellness szálloda Soprontól mindössze 25 km-re és Bécstől 95 km-re fekszik. A szállodában ingyenes wellnessrészleg áll rendelkezésre.

A wellnessközpontban fedett és szabadtéri medence, finn és bioszauna, valamint aromaterápiás gőzfürdő várja a vendégeket.

A holland-kerten át jutunk a főépületbe. A Kastélyépület 25 szobája 2 személyes, de kérésre pótágy vagy babaágy is behelyezhető. A 7 exkluzív kastélylakosztály már tényleg azt érezteti, hogy a kastély főúri vendégei vagyunk. A kétágyas szobák között két külön ággyal berendezett is található, a szobák egyágyas elhelyezéssel is kérhetőek. A vendégek előzetes egyeztetés után kedvenc kistermetű háziállatukat is magukkal hozhatják a hotelbe

- írják a szálloda honlapján.

A szállodában elsőosztályú étterem, wellnessbár, koktélbár és kávézó is található. A környéken kerékpározni, lovagolni, horgászni, golfozni, vadászni és paintballozni is lehet. A Szidónia Kastélyszálloda az Osztrák-Magyar Várszövetség tagja.

2022. március 13-15 között 101 840 forintért veheti igénybe két fő a luxus szolgáltatásokat két éjszakára.

5. Hotel Atlantis, Hajdúszoboszló

2011. július 1-én nyílt meg a testi-lelki és mentális felfrissülés új epicentruma, Hajdúszoboszló új gyöngyszeme, a Hotel Atlantis**** superior Medical, Wellness & Conference. A hotel a gyógyfürdő, az Aqua Palace közvetlen közelségében épült, attól néhány méterre. A létesítmény stílusa modern, formabontó kialakítása és eleganciája új látványt, új színfoltot képvisel, egy gigantikus és impozáns hajóra emlékeztet.

A medencetérből lépcsőn át kijuthatunk a kültéri medencéhez, amely körül a természetes napfürdőzéshez pihenő ágyak állnak rendelkezésre.

A szálloda szauna világában megtalálhatók a finnszauna, infraszauna, bioszauna, kabinjai között a gőzkabin, jégbarlang, sóbarlang, a masszázsszobák, a hangulatos pihenőtér. A wellness órákat különféle szauna szeánszok és masszázsok, továbbá az aquafitness programok teszik teljessé és harmonikussá. Nekem is volt szerencsém megtapasztalni, hogy a fent leírtak a valóságnak megfelelnek, sőt annál is élvezetesebb lehet a kikapcsolódás, a hotel wellness részlege gyógyvizes medencékkel, medencékkel és egyéb szolgáltatásokkal kényezteti a látogatót.

A hosszú hétvégén is várják a kikapcsolódni vágyókat, superior szobájukban az elhelyezés egy éjszakára egy főnek 24 900 forintba kerül. De a saját jakuzzival rendelkező luxuslakosztályt is kipróbálhatja, aki teheti, ez 65 800 forint egy éjszakára fejenként.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hosszú hétvége

pihenés

luxus

szállodák

utazás belföldön

hotelek

március