Bringások, figyelem! Ilyen high-tech vonatok várják a Tisza-tóra indulókat

MTI   
  Megosztom
Bringások, figyelem! Ilyen high-tech vonatok várják a Tisza-tóra indulókat

A tavalyi menetrendi és járműfejlesztések sikere után, a MÁV-START a Tisza-tóhoz tartó több vasútvonalon is bővíti kínálatát a kerékpáros turisták jobb eljutása érdekében. Többek között újra közvetlen járat indul a Keleti pályaudvar és Tiszafüred között március 12-től május 22-ig hétvégén és ünnepnapokon, majd nyár végéig naponta. Az összesen 63 kerékpár szállítására alkalmas Tisza-tó expresszben mutatkozik be a korábbi Bmx típusú kocsiból átalakított Bdmpee kocsi, amiben 24 bicikli helyezhető el.

A Tisza-tó Magyarország kedvelt kiránduló célpontja, a fejlesztéseknek köszönhetően összességében közel 23 ezer kerékpáros utazás történt a régióban a teljes tavalyi turisztikai szezonban. A Tisza-tó expresszvonatot több mint 12 ezren vették igénybe, a Budapest-Tiszafüred és a Budapest-Poroszló viszonylat utasforgalma 2020-ban a pandémia miatti, jelentős mértékű országos visszaeséssel szemben sem csökkent, 2021-ben pedig már 40-65 százalékkal meghaladták 2019 és 2020 teljes éves utasforgalmát - írta a Mávcsoport sajtóközleményében.

A vonat nagy befogadóképességű, már a korábbi kapacitás kétszeresével, 63 kerékpárhellyel rendelkezik. A járatban találkozhatnak utasaink a korábbi Bmx típusú kocsiból átalakított Bdmpee típusú kerékpárszállító kocsival is, ahol 24 kerékpár szállítható. Ilyen kocsiból összesen 7 készül el idén, melyek a nyári főszezonban a Balaton északi partján közlekedő egyes vonatok kerékpárszállítási kapacitását is növelik majd. A Tisza-tó expressz 7:55-kor indul a Keleti pályaudvarról és 10:12-re érkezik Tiszafüredre; visszafelé pedig 17:49-kor indul Tiszafüredről és 20:05-re érkezik Budapestre.

Az expressz elindulása mellett Kisújszállás–Abádszalók–Kisköre között egy plusz vonat jár, és a vonalon közlekedő vonatok többsége március 12-től minden nap nagy kapacitású kerékpárszállító mellékkocsival (BDzx) közlekedik. A Debrecen és Balmazújváros között zajló pályafelújítási munkák miatt jelenleg Debrecenből a Tisza-tó csak Karcagon vagy Kisújszálláson keresztül érhető el átszállással.

Az expresszvonatra a menetjegy és helyjegy mellé kerékpárjegy is szükséges. A térség vasútvonalain oda-vissza útra érvényes Tisza-tavi kerékpárjegy kedvező áron, 420 forintért vásárolható meg, a MÁV applikáción vásárolt jegyekre pedig további 10 százalék kedvezmény kapható.

Címlapfotó: MÁV-START

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mÁv

tisza-tó

máv-start

bicikli

kerékpár