Újabb Volánbusz-járatokon lehet kerékpárt szállítani: itt a lista mely, vidéki településeken

MTI   
  Megosztom
Újabb Volánbusz-járatokon lehet kerékpárt szállítani: itt a lista mely, vidéki településeken

Június 16-tól a korábbinál sokkal több Volánbusz járaton lehet kerékpárt szállítani. A Mátra mellett egyebek között már Aggtelekre, Szilvásváradra vagy Tiszafüredre is indul kerékpárszállító busz, de a szolgálatás bővítésnek köszönhetően megyeszékhelyek, így Eger vagy Miskolc is elérhető lesz bringás járattal.

Járatonként 3 bicikli szállítható az autóbuszok hátfalára szerelt kerékpárszállítókon. Egy útra 990 forint a kerékpárjegy. Az összecsukható kerékpárok továbbra is szállíthatók a poggyásztérben.

Idén a következő járatokon is lehet biciklit szállítani egyes megállók között:

  • 1020-as járat, Budapest–Pásztó–Mátraverebély–Salgótarján
  • 1044-es járat, Budapest–Gyöngyös–Fallóskút
  • 1045-ös járat, Budapest–Gyöngyös–Mátraháza–Kékestető
  • 1046-os járat, Budapest–Gyöngyös–Bükkszék
  • 1049-es járat, Budapest–Gyöngyös–Verpelét–Eger
  • 1050-es járat, Budapest–Gyöngyös–Eger–Mezőkövesd–Miskolc
  • 1054-es járat, Budapest–Eger–Szilvásvárad–Kazincbarcika–Aggtelek–Jósvafő
  • 1066-os járat, Budapest–Gyöngyös–Heves–Abádszalók–Karcag
  • 1068-as járat, Budapest–Gyöngyös–Heves–Tiszafüred

Fontos, buszonként legfeljebb három bicikli fér el, és nem tetszőleges megállókban lehet fel vagy leszállni kerékpárral, hanem csak előre meghatározott pontokon, hiszen a kerékpárokat a sofőr szereli föl a buszra és ő is veszi le. A szolgáltatással érintett megállók felsorolása itt érhető el. A kerékpárszállítás további feltételeiről a Volánbusz oldalán lehet tájékozódni.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mátra

aggtelek

tiszafüred

szilvásvárad

eger

miskolc

kerékpár

kerékpár jegy

szállítás