Újabb Volánbusz-járatokon lehet kerékpárt szállítani: itt a lista mely, vidéki településeken

MTI   
  Megosztom
Újabb Volánbusz-járatokon lehet kerékpárt szállítani: itt a lista mely, vidéki településeken

Június 16-tól a korábbinál sokkal több Volánbusz járaton lehet kerékpárt szállítani. A Mátra mellett egyebek között már Aggtelekre, Szilvásváradra vagy Tiszafüredre is indul kerékpárszállító busz, de a szolgálatás bővítésnek köszönhetően megyeszékhelyek, így Eger vagy Miskolc is elérhető lesz bringás járattal.

Járatonként 3 bicikli szállítható az autóbuszok hátfalára szerelt kerékpárszállítókon. Egy útra 990 forint a kerékpárjegy. Az összecsukható kerékpárok továbbra is szállíthatók a poggyásztérben.

Idén a következő járatokon is lehet biciklit szállítani egyes megállók között:

  • 1020-as járat, Budapest–Pásztó–Mátraverebély–Salgótarján
  • 1044-es járat, Budapest–Gyöngyös–Fallóskút
  • 1045-ös járat, Budapest–Gyöngyös–Mátraháza–Kékestető
  • 1046-os járat, Budapest–Gyöngyös–Bükkszék
  • 1049-es járat, Budapest–Gyöngyös–Verpelét–Eger
  • 1050-es járat, Budapest–Gyöngyös–Eger–Mezőkövesd–Miskolc
  • 1054-es járat, Budapest–Eger–Szilvásvárad–Kazincbarcika–Aggtelek–Jósvafő
  • 1066-os járat, Budapest–Gyöngyös–Heves–Abádszalók–Karcag
  • 1068-as járat, Budapest–Gyöngyös–Heves–Tiszafüred

Fontos, buszonként legfeljebb három bicikli fér el, és nem tetszőleges megállókban lehet fel vagy leszállni kerékpárral, hanem csak előre meghatározott pontokon, hiszen a kerékpárokat a sofőr szereli föl a buszra és ő is veszi le. A szolgáltatással érintett megállók felsorolása itt érhető el. A kerékpárszállítás további feltételeiről a Volánbusz oldalán lehet tájékozódni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

mátra

aggtelek

tiszafüred

szilvásvárad

eger

miskolc

kerékpár

kerékpár jegy

szállítás