Ingázók, figyelem! Fontos menetrendi változás élesedik a szobi vonalon

HelloVidék   
  Megosztom
Ingázók, figyelem! Fontos menetrendi változás élesedik a szobi vonalon

Nagymaros és Zebegény között, a 12-es főúton, egy sávon már megindulhatott a közúti forgalom. Ennek köszönhetően június 15-én, szerdán hajnaltól a pótlóbuszok már Nagymaros és Szob között a főúton közlekednek, nem kell kerülniük Kóspallag és Márianosztra felé. A pótlóbuszok a vasútvonalhoz közeli közlekedése miatt a Szob és Zebegény közötti külön pótlójáratok és a vonatpótló hajójáratok is megszűnnek szerdától.

Vonatok és pótlóbuszok

  • A vonatok a Nyugati pályaudvar és Nagymaros között az eredeti menetrendjük szerint járnak.
  • A Kismaros és Szob közötti pótlóbuszok 14-én, kedd éjszakáig még kerülő úton, Kóspallag–Márianosztra felé közlekednek. (Az utolsó ilyen járat a Kismarosra 00:43-kor érkező 2398-as számú vonat pótlóbusza.)
  • Június 15-étől a Nyugati pályaudvar és Szob közötti Z70-es és G70-es, valamint az éjszakai S70-es vonatok helyett a pótlóbuszok Nagymaroson és Szobon a vasútállomás elől indulnak, Szob alsónál a közeli Volán buszmegállóban (Szob SZTK), Zebegényben a vasúti megálló melletti ideiglenes autóbusz-megállóban állnak meg.
  • A buszok Szobról a megszokott vonatindulásokhoz képest 15 perccel korábban indulnak, illetve 15 perccel később érkeznek meg oda.
  • A közúton – főként csúcsidőben – kialakuló esetleges torlódások miatt a pótlóbuszok menetideje növekedhet.
  • A Szob és Fonyód közötti hétvégi Jégmadár expressz utasainak is Szob és Nagymaros között pótlóbusszal kell utazniuk, a Jégmadár expressz Nagymaros és Fonyód között az eredeti menetrendje szerint közlekedik mindkét irányban.

Hajójáratok

A zebegényi és a nagymarosi kikötők közötti vonatpótló hajók június 14-én még egész nap közlekednek. 15-én, szerdától vonatpótlás céljából már nem szállítanak utasokat az eddigi, reggeli és esti csúcsidőben induló vonatpótló hajójáratok, és megszűnik a vasúti bérletek, igazolványok és menetjegyek elfogadása is.

Nemzetközi vonatok

A vasúti pálya lezárása érinti a Szob, Párkány határállomásokon ki- és belépő nemzetközi vonatok közlekedését (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Németország felé közlekedő Metropolitan EuroCity, Báthory EuroCity, Metropol EuroNight vonatok):​

  • A nemzetközi vonatok továbbra is a Nyugati pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek meg, kerülő útvonalon közlekednek Rajka érintésével.
  • A kerülő útvonalon való közlekedés hosszabb menetideje miatt általában 40-80 perces késésekre lehet számítani mindkét irányban. A szerelvényforduló miatt esetenként a Nyugati pályaudvarról is késve indulnak.
  • A kerülő útvonal miatt a vonatok nem érintik Vác, Nagymaros-Visegrád, Szob, Štúrovo (Párkány), Nové Zámky (Érsekújvár) állomásokat.
  • A Szlovákia felől Rajkánál belépő, Budapestre tartó nemzetközi vonatok leszállás céljából Budapest-Kelenföld állomáson is megállnak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vonat

vonat közlekedés

vonat menetrend

menetrend változás

nagymaros

zebegény

szob

kóspallag

márianosztra