Durva, eztán mennyiért lehet jogsid: a kata-módosítás miatt ez is drágulni fog

HelloVidék   
  Megosztom
Durva, eztán mennyiért lehet jogsid: a kata-módosítás miatt ez is drágulni fog

A komoly áremelkedés hátterében több ok is húzódik, az üzemanyagár csak az egyik. Kevés az oktató is. Most viszont még jobban drágulhat a jogsi ára a kata-módosítás miatt.

Közel 4000 autósoktató van Magyarországon, a háromnegyedük katásként autósiskolának számlázott eddig, szeptember elsejétől azonban erre nem lesz lehetőségük, csupán az átalányadózásra. Ezzel viszont négyszeresére emelkedne az adóterhük – írja az atv.hu. Ezért tüntetett nagyjából 200 oktató a Hősök terén pénteken.

Köves Szilárd a tüntetés szervezője szerint, ha minden így marad és nem kivételezik velük a kormány úgy, ahogy a taxisokkal teszik, akkor kénytelenek lesznek áthárítani a megnövekedett költségeiket, ami a jogsi árán is érződni fog:

becslése szerint 30 százalékkal emelkedhet a vezetői engedély ára.

Már most is bődületes ára van az új jogosítványnak

Már most is élyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki jogosítványra vágyik, a tanulóktól akár 500 ezer forintot is kérhetnek – írja az rtl.hu is nemrégiben. A jogosítvány megszerzése 300 ezer forint alatt biztos nem jön össze, a félmillió forint a reális. A csatorna reggeli műsorában Zách Dániel, az alapjarat.hu újságírója azt modta, hamarosan még drágább lesz a jogosítvány, de van, aki már most félmilliónál többet fordít rá.

A komoly áremelkedés hátterében több ok is húzódik, az üzemanyagár csak az egyik. Kevés az oktató is. A szakújságíró szerint az oktatóautókat sokat kell szervizeltetni, nyersanyaghiány van az autóiparban, az új autók hiánya kihatott a használt autók piacára, jelenleg már azok is 20-30 százalékkal drágábbak.

A 24.hu még tavaly azt írta, hogy egy átlagos autóvezetői tanfolyam ára akkor augusztusban mintegy 235 ezer forintba került.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

jogosítvány

áremelkedés

kata