Rengeteg ember ellátogat ide: ezek a különleges helyek vonzzák a turistákat

HelloVidék   
  Megosztom
Rengeteg ember ellátogat ide: ezek a különleges helyek vonzzák a turistákat

Egy utazás alkalmával a szállás komolyan befolyásolja az élmény egészét. Érdemes kipróbálni olyan helyeket, ahol nemcsak az étel milyensége és a szoba komfortfokozata mérvadó, hanem az apartman, szálloda története, környezete, a hozzá kapcsolódó lehetőségek is kuriózumnak számítanak.

Hollókői parasztházakból prémium apartman

Az Ófalu szívében, közel a világörökség részét képező látnivalókhoz találhatóak az eredeti parasztházakból kialakított Hollóköves Vendégházak. A szálláshelyek mindegyike egyedi, hiszen más-más család formálta.

A helyiségeket a mai kor igényeihez igazítva alakították ki a felhőtlen pihenéshez és az igazi hollókői életérzéshez leginkább illően. A prémium házak önálló otthonként, míg a klasszikus házak apartmanként működnek.

A nemzeti kegyhely hotelje

A Ferences szerzetesek által működtetett mátraverebély-szentkúti Mária-kegyhelyre nemcsak szentmisére, búcsúra vagy imádkozni érdemes eljönni, hanem pár nap elcsendesedésre is a pazar környezet, kirándulóhelyek és a liturgikus programba való bekapcsolódási lehetőség miatt. Ami pedig igazán egyedivé teszi a lenyűgöző helyet, az a szerzetesek támogató jelenléte, akikkel a vendégek beszélgethetnek, lelki vezetést kaphatnak tőlük. A Zarándokszállás 27 darab hotel kategóriájú, saját fürdővel rendelkező, otthonos szobáiban kizárólag a szarvasbikák bőgése zavarhatja meg a vendégeket. Ráadásul a fejlesztéseknek köszönhetően Szentkút kapott egy játszóteret és egy sportpályát is, így igazi családbarát hellyé változott.

Templomból lett szálloda a Mátra kapujában

A közel 120 éves vadászlak három oldalról erdővel és patakokkal szegélyezett kőépülete közel hatvan éven keresztül szolgált Mátrakeresztes római katolikus templomaként. Az egykori templom 2010-ben kapott új funkciót, illetve szerezte vissza az eredetit: pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre szolgáló helyszínné vált a mátrai erdőben, beleolvadva a természetbe. A négycsillagos Templomvölgy butikhotel elegáns kialakításával, 6 szobájával és 1 lakosztályával, valamint felejthetetlen gasztronómiai élményt kínáló konyhájával a 21. századi pihenést garantálja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szállodák

mátra

hollókő

mária-kegyhely