Rengeteg ember ellátogat ide: ezek a különleges helyek vonzzák a turistákat

HelloVidék   
  Megosztom
Rengeteg ember ellátogat ide: ezek a különleges helyek vonzzák a turistákat

Egy utazás alkalmával a szállás komolyan befolyásolja az élmény egészét. Érdemes kipróbálni olyan helyeket, ahol nemcsak az étel milyensége és a szoba komfortfokozata mérvadó, hanem az apartman, szálloda története, környezete, a hozzá kapcsolódó lehetőségek is kuriózumnak számítanak.

Hollókői parasztházakból prémium apartman

Az Ófalu szívében, közel a világörökség részét képező látnivalókhoz találhatóak az eredeti parasztházakból kialakított Hollóköves Vendégházak. A szálláshelyek mindegyike egyedi, hiszen más-más család formálta.

A helyiségeket a mai kor igényeihez igazítva alakították ki a felhőtlen pihenéshez és az igazi hollókői életérzéshez leginkább illően. A prémium házak önálló otthonként, míg a klasszikus házak apartmanként működnek.

A nemzeti kegyhely hotelje

A Ferences szerzetesek által működtetett mátraverebély-szentkúti Mária-kegyhelyre nemcsak szentmisére, búcsúra vagy imádkozni érdemes eljönni, hanem pár nap elcsendesedésre is a pazar környezet, kirándulóhelyek és a liturgikus programba való bekapcsolódási lehetőség miatt. Ami pedig igazán egyedivé teszi a lenyűgöző helyet, az a szerzetesek támogató jelenléte, akikkel a vendégek beszélgethetnek, lelki vezetést kaphatnak tőlük. A Zarándokszállás 27 darab hotel kategóriájú, saját fürdővel rendelkező, otthonos szobáiban kizárólag a szarvasbikák bőgése zavarhatja meg a vendégeket. Ráadásul a fejlesztéseknek köszönhetően Szentkút kapott egy játszóteret és egy sportpályát is, így igazi családbarát hellyé változott.

Templomból lett szálloda a Mátra kapujában

A közel 120 éves vadászlak három oldalról erdővel és patakokkal szegélyezett kőépülete közel hatvan éven keresztül szolgált Mátrakeresztes római katolikus templomaként. Az egykori templom 2010-ben kapott új funkciót, illetve szerezte vissza az eredetit: pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre szolgáló helyszínné vált a mátrai erdőben, beleolvadva a természetbe. A négycsillagos Templomvölgy butikhotel elegáns kialakításával, 6 szobájával és 1 lakosztályával, valamint felejthetetlen gasztronómiai élményt kínáló konyhájával a 21. századi pihenést garantálja.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szállodák

mátra

hollókő

mária-kegyhely