Sztrájkba kezdenek a volánbuszosok: több száz dolgozó gyűlt össze, mutatjuk, mit szeretnének

HelloVidék   
  Megosztom
Sztrájkba kezdenek a volánbuszosok: több száz dolgozó gyűlt össze, mutatjuk, mit szeretnének

Több száz dolgozói gyűlt össze hétfőn a Volánbusz budapesti székháza előtt, hogy hangot adjon követelésének a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAkSZ) felhívására - számolt be róla a Mérce.

Ahogy a portál írja, a szakszervezet elnöke, Dobi István elmondta: 20 éve várnak rá, hogy annyit keressenek, mint az Európai Unióban dolgozó kollégáik. A beígért idei 10, jövőre pedig 5 százalékos béremelési javaslatot nem írták alá, ehelyett azt szerenék, hogy idén és 2023-ban is 20-20 százalékkal emelkedjen a bérük.

És ez még abszolút nem fedezi az inflációs hatásokat, amiket elszenvedünk. Lehetne 50 vagy 100 százalékos béremelést is kérni

– fogalmazott. Hozzátette, a szakszervezet elnöke a hétfőt adta meg határidőnek, ameddig leülhet velük egyeztetni a cégvezetés, különben ma bejelenthetik a sztrájk előkészítését.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

sztrájk

buszosok

autóbusz

autóbusz-közlekedés