Figyelem! Több mint 60 ezer magyar autót hívnak szervizbe: gond van a fékrendszerrel

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem! Több mint 60 ezer magyar autót hívnak szervizbe: gond van a fékrendszerrel

Műszaki ellenőrzések során derült ki, hogy egyes Suzuki személyautók esetében a fékrásegítő működéséhez szükséges vákuumot előállító szivattyú visszacsapó szelepe megdagadhat a motorolaj egyes összetevőinek hatására - írta a Hvg.

Kiderült, a hazai Suzukikban a motorolaj hatására megdagad szelep nagy bajt csinálhat: ideiglenesen elzárhatja a vákuum útját a fékrásegítő felé. A fékrendszer ebben az esetben is működőképes marad, azonban a vezetőnek nagyobb pedálerőt kell kifejtenie a fék működtetéséhez. Ezért a Suzuki Motor Corporation úgy határozott, hogy visszahívási kampányt indít, melynek során kicseréli a vákuumszivattyú visszacsapó szelepét az érintett import modellek és egyes korábban gyártott Vitara és SX4 S-Cross modellek esetében - írta a Hvg.

A lényeg: ingyenes lesz a csere

A Magyar Suzuki itthon

Ahogy a lap írta: a 2015 és 2022 között készült autók javítása mintegy 1-1,5 órányi időt vesz igénybe. Az Esztergomban gyártott Vitarán és az SX4 S-Crosson kívül az import Swift, Swift Sport és Baleno modellek is érintettek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

suzuki

suzuki gyár

csere

autó-motor

autóalkatrész