Ez sokakat érinteni fog: fontos menetrendváltozás jön a MÁV-Start és a Volánbusz vonalain

MTI   
  Megosztom
Ez sokakat érinteni fog: fontos menetrendváltozás jön a MÁV-Start és a Volánbusz vonalain

December 11-én lép hatályba a MÁV-Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje - közölte a közlekedési társaság.

A tájékoztatás szerint a vasútvonalak csaknem harmadát érintik a menetrendi vagy a tarifális fejlesztések, az utasok kényelmét pedig a várhatóan a jövő év elejére teljessé váló 40 darabos KISS motorvonatflotta és a Volánbusz 2018 óta több mint 1800 új járművel bővülő autóbuszflottája is szolgálja.

Közleményében a MÁV-Volán-csoport idézi Vitézy Dávidot, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkárát, aki elmondta:

a megnövekedett energiaárak mellett is biztosítja és biztosítani fogja a kormány a közszolgáltatásokat, hogy Magyarországon az emberek számára továbbra is kiszámítható, megbízható legyen a közösségi közlekedés.

Az államtitkár kifejtette: egységes, összehangolt szolgáltatást szeretnének vasúton, autóbuszon minden utas számára. Ezt szolgálják a menetrendi fejlesztések idén, amelyek a budapesti elővárosi vonatokat, az összes főbb InterCityt és az ország számos régióját érintik.

A közlemény szerint a járványhelyzet okozta 20-30 százalékos visszaesés után az utasszámok már közelítenek a 2019 első kilenc hónapjának adataihoz. Akkor közel 103 millióan választották a vasúti utazást, míg idén szeptember végéig 96 millióan utaztak vonattal belföldön. A távolsági közlekedésben már meg is haladta az utasszám a járvány előtti mértéket, 11,5 millió utas utazott a MÁV-Start távolsági járatain idén január és szeptember között, többen mint 2019-ben.

Decembertől változik a Volánbusz menetrendje is. Az ország számos térségében a vasúti menetrend változásához kapcsolódóan vagy a helyiek igényei szerint bővül a buszos szolgáltatás. Módosul a ráhordó autóbuszjáratok közlekedése, új vasúti csatlakozások jönnek létre

- jelezte a MÁV-Volán-csoport.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

utazás

utazás belföldön

máv

volánbusz

menetrend

menetrend változás