Gigaberuházás Tószegen: 400 millió forintból korszerűsödött a kerékpárút

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás Tószegen: 400 millió forintból korszerűsödött a kerékpárút

Három év alatt mintegy 400 millió forintból korszerűsödött a belterületi kerékpárút-hálózat Tószegen, illetve a község és Szolnok közötti kerékpárút hiányzó szakasza is megépült - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere.

Gyuricza Miklós elmondta: 2019 óta mintegy öt kilométer kerékpárút épült vagy újult meg a településen. A beruházások 250 millió forint értékben különböző pályázati forrásokból - köztük a Magyar Falu Program támogatásából -, illetve 150 millió forint önkormányzati önerő felhasználásával valósultak meg.

Elsőként megépült a Tószeg és Szolnok közötti kerékpárút még hiányzó része, majd a helyi kerékpárgyár és az Attila úti élelmiszerüzlet közötti belterületi szakasz újult meg. A harmadik ütemben a temető előtti kerékpárutat építették át, kicserélték alatta a vízvezeték hálózatot is a szakemberek

- fűzte hozzá.

A beruházás negyedik szakaszában a Vörösmarty út és a Kinizsi út közötti kerékpárútszakasz újult meg, az ötödik ütemben pedig a fejlesztésből korábban kimaradt belterületi szakasz készült el. A polgármester elmondta, hogy terveik szerint a kerékpárutat Tiszakécske irányába építik tovább.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kerékpárút fejlesztés

kerékpárút

tószeg

szolnok

jász-nagykun szolnok megye