Milliárdos beruházás Gyulán: mutatjuk, mire költötték a pénzt

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás Gyulán: mutatjuk, mire költötték a pénzt

Befejeződött két nagy, összesen 1,3 milliárd forint értékű útépítési, útfelújítási projekt Gyulán - közölte az önkormányzat.

Az egymilliárd-húszmillió forint kormányzati forrásból, a helyi Futizo Kft. kivitelezésében átépített Tiborc utcán felújították a közműveket és a közvilágítást is, új járdát építettek, és kialakítottak egy körforgalmat is. A körforgalomba karácsonyi hangulatot kifejező installációt helyeztek el vasárnap.

Görgényi Ernő polgármester elmondta, a Tiborc utca felújításának gazdasági és turisztikai jelentősége is van: a 44-es főút román határhoz közeli elkerülő szakaszáról ezen keresztül érik el a turisták a várat, a fürdőövezetet, az ott lévő szállodákat és apartmanokat.

A másik projekt szintén egy új, úgynevezett elliptikus körforgalom kialakítása volt egy balesetveszélyes csomópontban a városban. Erre szintén hazai forrást, nettó 288,7 millió forint támogatást kapott a város.

A Belső-Törökzugi és az Észak-Törökzugi lakótelepen, valamint a kettő közötti kertvárosi részen több mint négyezer ember él, akik napi gyakorisággal haladnak át ezen a szakaszon, sokan pedig a belváros irányából közlekednek Törökzug felé, ahol bölcsőde, óvoda, iskola és orvosi centrum is van

- mondta a polgármester. Ez a projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a Délút Építő és Bányászati Kft. kivitelezésében valósult meg.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útfejlesztés

útfelújítás

gyula

útépítés