Ez aztán az utazás! Új rekord született: ennyit repült a fiatal gólya Magyarországról Afrikáig

HelloVidék   
  Megosztom
Ez aztán az utazás! Új rekord született: ennyit repült a fiatal gólya Magyarországról Afrikáig

Új gólyarekordról számolt be a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont Facebook-oldalán. A fiatal madár egy nemescsói fészekben született, és légvonalban 9037 kilométert tett meg a vasi falutól a Dél-afrikai Köztársaság egyik nemzeti parkjáig.

A gólyát a lábára helyezett jelölőgyűrűvel azonosították, ami bizonyítja, hogy ez a fiatal gólya szülőhelyétől Afrika déli csücskéig 9037 kilométert repült légvonalban, ez pedig új rekord a hazai gólyák távrepülésében, írja a turistamagazin.hu.

Magyarországon 1908 óta jelölik a gólyákat, azóta több mint 6,6 millió madarat gyűrűztek meg, közülük ez a fiatal egyed repült a legtávolabb a hazájától.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gólya

gólyarekord

bechtold istván látogatóközpont

nemescsó

vas megye

dél-afrika

távrepülés