Ez aztán az utazás! Új rekord született: ennyit repült a fiatal gólya Magyarországról Afrikáig

HelloVidék   
  Megosztom
Ez aztán az utazás! Új rekord született: ennyit repült a fiatal gólya Magyarországról Afrikáig

Új gólyarekordról számolt be a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont Facebook-oldalán. A fiatal madár egy nemescsói fészekben született, és légvonalban 9037 kilométert tett meg a vasi falutól a Dél-afrikai Köztársaság egyik nemzeti parkjáig.

A gólyát a lábára helyezett jelölőgyűrűvel azonosították, ami bizonyítja, hogy ez a fiatal gólya szülőhelyétől Afrika déli csücskéig 9037 kilométert repült légvonalban, ez pedig új rekord a hazai gólyák távrepülésében, írja a turistamagazin.hu.

Magyarországon 1908 óta jelölik a gólyákat, azóta több mint 6,6 millió madarat gyűrűztek meg, közülük ez a fiatal egyed repült a legtávolabb a hazájától.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gólya

gólyarekord

bechtold istván látogatóközpont

nemescsó

vas megye

dél-afrika

távrepülés