Elképesztő, ami a használt autókkal idehaza történt: közel megduplázódott az áruk

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő, ami a használt autókkal idehaza történt: közel megduplázódott az áruk

Közel megduplázódott a használt autók átlagára Magyarországon két év alatt – derül ki a Vezess .hu kérésére a legfontosabb piaci szereplők által összeállított statisztikákból. 4,68 millió forintra emelkedett az átlagos kínálati ár az évente egymillió darab autós hirdetést közlő Használtautó.hu oldalon 2022-ben, miközben az egy évvel korábbi átlagár 3,98 millió forint volt, míg 2020-ban 2,78 millió, mondta Szeder Attila, az oldal értékesítési vezetője.


 

Összességében tehát két év alatt közel 70 százalékkal drágultak a meghirdetett autók, évekre bontva 17,5 százalékkal tavaly, míg 43 százalékkal egy évvel korábban.

Nem túl meglepő módon az elektromosok drágultak leginkább. A jellemzően fiatalabb járműveket eladásra kínáló és piacmásodik JóAutók.hu statisztikái szerint a náluk 2022-ben meghirdetett villanyautók ára 34 százalékkal emelkedett, a benzineseké 33 százalékkal, a hibrideké 32 százalékkal és a dízeles személyautóké is 27 százalékkal.

Összesen 830 ezer átírással rekordot döntött a használt autók tulajdonosváltása (+1,2 százalék), a legkeresettebbek az Opel (93 976 szerződés), a Volkswagen (83 264) és a Suzuki (70 964) voltak a Datahouse szerint. Ez a sorrend nem azonos az országban forgalomban lévő személyautókéval, ott a Suzuki a második, messze a VW előtt. Régi magyar szokás szerint felülreprezentáltak a német prémiumok a használtautós piacon is, sőt, ott még inkább: az Audi, a BMW és a Mercedes tulajdonsováltásai is top 10-ben voltak tavaly. Modellek szerint Opel Astrából, Suzuki Swiftből és Ford Focusból cserélt gazdát a legtöbb

- írták.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

használt autó

használt autó vásárlás

infláció

gazdaság