Egyre több vidéki magyar utazik külföldre: ha nem figyelnek, csúnyán átverhetik őket a jegyüzérek

Pénzcentrum   
  Megosztom
Egyre több vidéki magyar utazik külföldre: ha nem figyelnek, csúnyán átverhetik őket a jegyüzérek

Az utóbbi időben három olyan eset is a Pénzcentrum tudomására jutott, amikor nagyon ráfaragtak az utasok: van aki csak pár ezer forintot bukott, de akadt olyan is, aki százezreket. Dr. Neiger Kata ügyvéd, turizmus- és utazásjogi szaktanácsadó segítségével bogozták ki ezeket az eseteket.

Az utazás demokratizálódásával egyre többeknek kerül elérhető közelségbe a nagyvilág: ma már évente kétszer, háromszor repülni egyáltalán nem kirívó eset, hiszen pár ezer forintért vehetünk jegyet fapados járatokra. Aki szeret utazni, az biztosan gyakran nézegeti az olcsó repülőjegyeket, sokaknak ez már szinte hobbi, ám érdemes óvatosan kezelni bizonyos ajánlatokat. Az elmúlt időszakben három olyan esettel is találkozott a lap, amikor nagyon ráfaragtak az utasok: van aki csak pár ezer forintot bukott, de akadt olyan is, aki százezreket.

Ahogy a portál írja, a fapados légitársaság szolgáltatásainak igénybevétele szuper módja lehet annak, hogy pénzt takarítsunk meg utazáskor, különösen, ha tudjuk, milyen rejtett költségekre kell figyelni foglaláskor. Persze a túl gyakori böngészéssel is óvatosnak kell lenni: sok keresőmotor és foglalási oldal tárolja az korábbi keresési előzményeinket, így az árak változhatnak aszerint, hogy mit böngésztünk korábban. Ennek elkerülése érdekében a repülőjegy foglalása előtt mindenképpen kapcsoljuk inkognitóba az internetes böngészőt. További tippeket ebben ebben a cikkben gyűjtöttek össze.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

utazás

külföldi utazás

jegyvásárlás

jegyüzér