Rossz hír a vidéki nagyvárosban élőknek: újabb parkolási szigor lép életbe

HelloVidék   
  Megosztom
Rossz hír a vidéki nagyvárosban élőknek: újabb parkolási szigor lép életbe

Vége a jó világnak Győrben, ugyanis hamarosan megszűnik az ingyenes parkolás az ETO Parknál is. Számos bevásárlóközpont vezetett be már hasonló parkolási korlátozásokat - írta a Kisalföld.

A Kisalföld információi szerint az ingyenes parkolásnak várhatóan március elsejétől vége, akkortól megszűnik az ingyenes parkolás az ETO Parknál – tudatta az élményközpont pár napja, bár az autósok már korábban találkozhattak az 1-es főút mellett lévő hatalmas parkolónál épített sorompókkal. A lap szerint a trend azt mutatja, hogy egyre több helyen vezetnek be korlátozásokat.

Az ETO Parknál a hamarosan életbe lépő rendszer szerint az első három órában a parkolás ingyenes marad, ezután óránként 200 forintot kell majd fizetnünk. Havi parkolóbérletet is bevezetnek, ennek ára 10 ezer forint plusz áfa lesz. Utóbbi az ingázóknak, vagyis azoknak az utazó munkahelyi közösségeknek jelent alternatívát, akik eddig kvázi P+R parkolóként használták a gyárvárosi szabad helyeket

- írták.

Már máshol is megszűnt az ingyenes parkolás

  • Bő egy éve szűnt meg az ingyenes parkolás a Győr Plazánál. Az első két óráért 300 forintot, utána minden megkezdett óráért szintén 300 forintot kell fizetni a bevásárlóközpontnál. Tavaly szeptember elseje óta az autósok át sem hajthatnak a parkolón.
  • Az Árkád Győr 1150 parkolóját ingyenesen vehetik igénybe a bevásárlóközpont látogatói. A
  • Penny tóparti üzletében ugyanakkor szintén fizetős rendszert vezettek be nemrég.

Időlimit két Aldinál is

Az Aldi Magyarország öt győri üzletében érvényben lévő parkolóhasználati szabályzatok alapján, jelenleg a Fehérvári út 5/A és a Szauter Ferenc utca 3.C alatti áruházaknál van érvényben parkolási időlimit. Vásárlóinknak a Fehérvári úti üzlet esetében 1,5 óra, még a Szauter Ferenc utcai üzlet parkolójánál - vásárlással együtt - 2 óra ingyenes parkolást biztosít az áruházlánc, melynek leteltét követően kell fizetni parkolási díjat

– közölte a lapnak Pákolicz Attila.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

kisalföld

parkolás

parkolási díjak

fizetős parkolás