Figyelem, akár 2 órával is megnőhet a menetidő: műszaki hiba okoz jelentős gondot

MTI   
  Megosztom
Figyelem, akár 2 órával is megnőhet a menetidő: műszaki hiba okoz jelentős gondot

Szünetel a vonatközlekedés a Keleti pályaudvar és Rákoshegy, valamint a Keleti és Pécel között, és több vonalon is jelentősen, akár 2 órával is megnőhet a menetidő, miután szombaton hajnalban Rákos állomásnál egy tehervonat áramszedője letört és leszakadt a felsővezeték - közölte a Mávinform az MTI-vel.


 


 

A helyreállításig pótlóbuszok szállítják az utasokat ezeken a szakaszokon; az S76-os vonatok csak Pilisvörösvár és Angyalföld között közlekednek.

A hatvani és az újszászi vonalon az elővárosban jelentősen, akár egy órával hosszabb eljutási időkre kell számítani. A miskolci és a békéscsabai vonal távolsági InterCity közlekedésében 60-90, esetenként 90-120 perccel növekedhet a menetidő.

A Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon a gödöllői S80-as vonatok nem közlekednek, az Agria és a Mátra InterRégió vonatok csak Pécelig járnak, onnan fordulnak vissza. Az S80-as vonatok helyett minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Az InterCity-k Miskolc felől Gödöllőig közlekednek és onnan fordulnak.

Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon a sülysápi és a nagykátai S60-as vonatok nem közlekednek.

A szolnoki Z60-as, G60-as vonatok csak Rákoshegy állomásig közlekednek, onnan fordulnak. Az S60-as vonatok helyett megállnak minden állomáson és megállóhelyen.

A távolsági, Békés InterCity és a nemzetközi vonatok kerülő útvonalon, Cegléd felé, felől közlekednek Budapest és Szolnok között.

Az S76-os vonatok Pilisvörösvár és Angyalföld állomások között közlekednek; az esztergomi Z72-es vonatok megállnak Angyalföld állomáson is, Angyalföld és Rákos között pedig a BKK járatait lehet igénybe venni - sorolta a Mávinform.

Ismertették, a vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadják a H8-as HÉV-en, a 97E, 168E, 169E és a 195-ös buszokon, továbbá az M2-es metrón Keleti pályaudvar és Örs vezér tere között. Egyes buszok Rákos vasútállomáshoz és Fővárosi Kertészet megállóhoz is betérnek.

Azt javasolták, hogy a vonattal utazók indulás előtt tájékozódjanak a MÁV honlapján, a MÁV mobilalkalmazás segítségével, illetve a Mávinform közösségi oldalán.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

menetrend

menetrend változás

mÁv