Bekeményítettek a pécsi buszsofőrök: ilyen béremelést alkudtak ki maguknak

MTI   
  Megosztom
Bekeményítettek a pécsi buszsofőrök: ilyen béremelést alkudtak ki maguknak

Megszületett a bérmegállapodás a pécsi közösségi közlekedési feladatait ellátó Tüke Busz Zrt. és a cégnél dolgozókat tömörítő szakszervezetek között szerdán. A sofőrhiány miatt egyes járatok ritkábban közlekednek áprilistól.

A pécsi önkormányzat, a Tüke Busz Zrt. százszázalékos tulajdonosa az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a sofőrök alapórabére egységesen ötödével emelkedik, míg a forgalomirányításban tizenöt, az egyéb munkakörökben tizennégy százalékos differenciált bérfejlesztés lesz.

A megállapodás értelmében így a Tüke Busz Zrt. buszvezetőinek alapórabére 1500 forintról 1800 forintra emelkedik és egységessé vált a szolgálati idő arányában a sofőröknek járó bérkiegészítés is, ami azt jelenti, hogy az új belépőknek magasabb jövedelmet tud adni a cég, és a néhány éve már ott dolgozó sofőrök bére is az átlagnál nagyobb mértékben emelkedik. A formaruha viselésére kötelezett munkatársak évi ruhapénze a megállapodás szerint 33 százalékkal emelkedik, így eléri a 40 ezer forintot

- írták.

A közlekedőket érintő döntéseket is hoztak: a délelőtti, délutáni és késő esti időszakban egyes járatok ritkábban közlekednek, egy vonal szüneteltetését fenntartják, illetve egy másik viszonylaton járatokat törölnek április 6-ától

- közölte az önkormányzati szakbizottság döntését ismertetve a helyhatóság.

A járatritkításokat a közlemény szerint azért rendelik el, hogy mérséklődjön a cégnél fennálló sofőrhiány, a jövőben tartalék járművezetők álljanak rendelkezésre, így tartható legyen a menetrend, és ne maradjanak ki járatok.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pécs

busz

buszsofőr

béremelés

sofőr

sofőrhiány

bérmegállapodás

önkormányzat