Hatalmas veszélyben van a Fertő-tó: teljesen ki is száradhat

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas veszélyben van a Fertő-tó: teljesen ki is száradhat

Teljesen kiszáradhat a Fertő-tó, miután szinte minden vízutánpótlása megszűnt. Az osztrák-magyar határon fekvő tó vízszintje kritikus, mivel hosszú ideje, közel három éve szinte alig hullott bármiféle csapadék a területén - számolt be róla az euronews.

Mint azt a portál kiemelte, az előző évhez képest 21 centiméterrel lett alacsonyabb a vízállás, de súlyosabb problémát jelent az, hogy a klímaváltozás következtében emelkedő hőmérséklet és a túlságosan erős párolgás miatt akár teljesen el is tűnhet a tó.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fertő-tó

vízállás

alacsony vízállás

klímaváltozás

kiszáradás