Hatalmas veszélyben van a Fertő-tó: teljesen ki is száradhat

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas veszélyben van a Fertő-tó: teljesen ki is száradhat

Teljesen kiszáradhat a Fertő-tó, miután szinte minden vízutánpótlása megszűnt. Az osztrák-magyar határon fekvő tó vízszintje kritikus, mivel hosszú ideje, közel három éve szinte alig hullott bármiféle csapadék a területén - számolt be róla az euronews.

Mint azt a portál kiemelte, az előző évhez képest 21 centiméterrel lett alacsonyabb a vízállás, de súlyosabb problémát jelent az, hogy a klímaváltozás következtében emelkedő hőmérséklet és a túlságosan erős párolgás miatt akár teljesen el is tűnhet a tó.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fertő-tó

vízállás

alacsony vízállás

klímaváltozás

kiszáradás