Újabb beruházás Veszprém megyében: huszonegy új autóbuszt áll forgalomba

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb beruházás Veszprém megyében: huszonegy új autóbuszt áll forgalomba

Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.

A Volánbusz immár öt éve tartó jármű-fiatalítási programja keretében 2022-ig 75 új autóbusz érkezett Veszprém vármegye 362 darabos járműállományába. A flotta idén tavasszal újabb 21 korszerű, dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro6 környezetvédelmi besorolású motorral hajtott autóbusszal frissül, az új beszerzésnek köszönhetően a járművek 5,8 százaléka megújul, átlagéletkoruk 12,84 évről 12,12 évre csökken. Az új buszok nettó beszerzési értéke 1,53 milliárd forint. A járművek az utastájékoztatási eszközök beszerelése után fokozatosan kapcsolódnak be a vármegye helyközi és távolsági közlekedésébe.

A 14 darab Mercedes-Benz Intouro M típusú jármű március végétől kéttucatnyi távolsági viszonylaton áll forgalomba, ezeken éves szinten mintegy 1,9 millió utazásról gondoskodik a Volánbusz. A Mercedes-Benz Intouro M autóbuszok ideális kiszolgálást biztosítanak a térség távolsági közlekedésében és összekötik Veszprém vármegye főbb járásait mintegy 20 dunántúli nagyvárossal, köztük több vármegyeszékhellyel. Az érintett településeken, illetve azok vonzáskörzetében közel 800 ezer ember él. 2022 júniusa óta egyébként új, ütemes menetrend szerint közlekednek a Veszprém, Zala és Győr-Moson-Sopron vármegyék közötti regionális és távolsági kapcsolatokat biztosító autóbuszjáratok.

A Mercedes-Benz Intouro M típusú járműveken kívül 7 darab hosszított, nagy befogadóképességű, szóló kivitelű Volvo 8900 típusú autóbusz is érkezik a vármegyébe még a tavasz folyamán. Az autóbuszok az utastájékoztatási eszközök beszerelését követően négy viszonylaton állnak forgalomba, ezeken évente mintegy 1 millió utazást bonyolít le a társaság.

Az új autóbuszokat májustól természetesen már az országbérlettel és a megfelelő vármegyebérletekkel is igénybe lehet venni. A járműveket bemutató sajtótájékoztatón dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Veszprém vármegye 3. számú választókörzetének országgyűlési képviselője elmondta: „a tapolcai, kisvárosias térség számára, ahol gyakran járnak át az emberek egyik településről a másikba, különösen fontos a helyközi járatok közlekedésbiztonsága. A 21 új autóbusz a vármegye több térségében is a szolgáltatási színvonal jelentős javulását, kényelmes és biztonságos eljutási lehetőségeket hoz idén tavasszal.”

Kruchina Vince, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója hozzátette: „a Volánbusz célja továbbra
is az, hogy a járműpark folyamatos megújításával még vonzóbbá tegye a közösségi közlekedést
az egyénivel szemben. Veszprém vármegyében is folyamatos a flotta megújítása, csak az
elmúlt két évben 5 darab csuklós MAN Lion’s City GL A23, valamint 41 darab szóló Credobus
Econell 12, 7 darab Credobus Inovell 12 és 4 darab – a mostaniakhoz hasonló – Mercedes-Benz
Intouro M típusú autóbusz állt forgalomba a vármegye vonalain.”

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

volanbusz

busz

utazás