Nem torpant meg a magyarok nyaralási kedve: mit nekik infláció, ide utaznak a legtöbben

HelloVidék   
  Megosztom
Nem torpant meg a magyarok nyaralási kedve: mit nekik infláció, ide utaznak a legtöbben

Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, kiemelkedően sikeres nyári előfoglalási szezont zártak a kiutaztatók, és hasonlóan élénk keresletet érzékel a döntően belföldi szálláshelyeket közvetítő Szallas.hu, ahol időarányosan 24 százalékkal több a foglalás, mint tavaly ilyenkor.

Ahogy a portál írja, ugyen már lezártult a nagy kedvezményeket, akciókat ígérő előfoglalási időszak az utazási irodáknál, a tapasztalatok szerint nem fékezett a kereslet áprilisban sem. Úgy tűnik, sem a külföldi, sem a belföldi utazásokról, klasszikus nyaralásokról nem mondanak le a magyarok.

Kelemen Lili, a Szallas.hu szóvivője a lapnak elmondta, a belföldi nyaralási toplistát átírni nehéz lenne, annak élén többségében balatoni települések, klasszikus fürdővárosok és izgalmas attrakciók sorát kínáló vidéki nagyvárosok vannak.

A listavezető Siófok örökzöld sztár, mögötte az ugyancsak hatalmas szálláshelyi és vendéglátóipari kapacitással kiépült Hajdúszoboszló áll. Eger és izgalmas környéke is nagy kedvenc, miként Gyula és a szintén többnapos programsort kínáló Szeged is. Az áremelkedés Budapesten kiemelkedő, átlagosan csaknem 30 százalékos a szálláshelyeken egyetlen év alatt, Hajdúszoboszlón 22 százalékkal, Pécsen és Siófokon csaknem 20 százalékkal drágultak a szállások

- emelte ki a szóvivő.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyaralás

belföldi nyaralás

belföldi utazás

hazai úti célok

siófok

hajdúszoboszló

gyula

eger

szeged

pécs

siófok