Nem torpant meg a magyarok nyaralási kedve: mit nekik infláció, ide utaznak a legtöbben

HelloVidék   
  Megosztom
Nem torpant meg a magyarok nyaralási kedve: mit nekik infláció, ide utaznak a legtöbben

Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, kiemelkedően sikeres nyári előfoglalási szezont zártak a kiutaztatók, és hasonlóan élénk keresletet érzékel a döntően belföldi szálláshelyeket közvetítő Szallas.hu, ahol időarányosan 24 százalékkal több a foglalás, mint tavaly ilyenkor.

Ahogy a portál írja, ugyen már lezártult a nagy kedvezményeket, akciókat ígérő előfoglalási időszak az utazási irodáknál, a tapasztalatok szerint nem fékezett a kereslet áprilisban sem. Úgy tűnik, sem a külföldi, sem a belföldi utazásokról, klasszikus nyaralásokról nem mondanak le a magyarok.

Kelemen Lili, a Szallas.hu szóvivője a lapnak elmondta, a belföldi nyaralási toplistát átírni nehéz lenne, annak élén többségében balatoni települések, klasszikus fürdővárosok és izgalmas attrakciók sorát kínáló vidéki nagyvárosok vannak.

A listavezető Siófok örökzöld sztár, mögötte az ugyancsak hatalmas szálláshelyi és vendéglátóipari kapacitással kiépült Hajdúszoboszló áll. Eger és izgalmas környéke is nagy kedvenc, miként Gyula és a szintén többnapos programsort kínáló Szeged is. Az áremelkedés Budapesten kiemelkedő, átlagosan csaknem 30 százalékos a szálláshelyeken egyetlen év alatt, Hajdúszoboszlón 22 százalékkal, Pécsen és Siófokon csaknem 20 százalékkal drágultak a szállások

- emelte ki a szóvivő.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyaralás

belföldi nyaralás

belföldi utazás

hazai úti célok

siófok

hajdúszoboszló

gyula

eger

szeged

pécs

siófok