Újabb hírek a kisiklásról: a MÁV az érettségizőknek üzent; újabb vonalon is gondok vannak

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Újabb hírek a kisiklásról: a MÁV az érettségizőknek üzent; újabb vonalon is gondok vannak

Hétfő hajnaltól ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között. A Mávinform tájékoztatása szerint a Téglásnál vasárnap történt tehervonat-baleset miatt hosszabb ideig szünetel a vonatforgalom Hajdúhadház és Újfehértó között. Az ezen a szakaszon utazóknak az átszállások miatt akár egy órával hosszabb eljutási időre kell számítani, így a munkába, érettségire indulóknak hamarabb kell elindulniuk. A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az InterCity-k helyett Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszra átszállni. A pótlóbuszok és a vonatok csatlakozásra nem várnak.


 


 


 


 


 

A Budapest-Záhony közötti közvetlen belföldi és nemzetközi InterCity-k Budapest és Nyíregyháza között kerülő útirányon, a miskolci fővonalon keresztül, hosszabb menetidővel közlekednek, de a Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen útvonalon az eredeti menetrendjük szerint másik szerelvény is közlekedik.

Vasárnap délelőtt Újfehértó és Hajdúhadház között, Téglás közelében kisiklott egy vasérccel rakott tehervonat (a képen) kilenc kocsija. A vagonok egy része felborult, járhatatlanná téve a vasúti szakaszt. A kocsik beemelése, műszaki mentése vasúti daru segítségével hétfőn kezdődik meg, ezt követően a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe.

Egy másik vonalon is gondok vannak

A Mávinform hajnalban jelezte, hog Veresegyház és Rákospalota-Újpest között is buszok közlekednek a vonatok helyett, mert Fótfürdő megállóhelynél egy fa dőlt a vasúti pályára. 20-40, esetenként 40-60 perccel is meghosszabbodhat az eljutási idő a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon. A G71-es vonatok nem, az S71-es vonatok csak Veresegyház, Vác között közlekednek, és mindkét irányban megállnak Vácrátót állomáson. A Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest között az S70-es vonatok szállítják az utasokat.

Címlapkép: MTI/Derencsényi István

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vonatbaleset

máv

vonatkisiklás

menetidő

menetrend

vonatpótló busz

záhony

fővonal

vasúti közlekedés