Újabb hírek a kisiklásról: a MÁV az érettségizőknek üzent; újabb vonalon is gondok vannak

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Újabb hírek a kisiklásról: a MÁV az érettségizőknek üzent; újabb vonalon is gondok vannak

Hétfő hajnaltól ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között. A Mávinform tájékoztatása szerint a Téglásnál vasárnap történt tehervonat-baleset miatt hosszabb ideig szünetel a vonatforgalom Hajdúhadház és Újfehértó között. Az ezen a szakaszon utazóknak az átszállások miatt akár egy órával hosszabb eljutási időre kell számítani, így a munkába, érettségire indulóknak hamarabb kell elindulniuk. A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az InterCity-k helyett Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszra átszállni. A pótlóbuszok és a vonatok csatlakozásra nem várnak.


 


 


 


 


 

A Budapest-Záhony közötti közvetlen belföldi és nemzetközi InterCity-k Budapest és Nyíregyháza között kerülő útirányon, a miskolci fővonalon keresztül, hosszabb menetidővel közlekednek, de a Nyugati pályaudvar-Szolnok-Debrecen útvonalon az eredeti menetrendjük szerint másik szerelvény is közlekedik.

Vasárnap délelőtt Újfehértó és Hajdúhadház között, Téglás közelében kisiklott egy vasérccel rakott tehervonat (a képen) kilenc kocsija. A vagonok egy része felborult, járhatatlanná téve a vasúti szakaszt. A kocsik beemelése, műszaki mentése vasúti daru segítségével hétfőn kezdődik meg, ezt követően a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe.

Egy másik vonalon is gondok vannak

A Mávinform hajnalban jelezte, hog Veresegyház és Rákospalota-Újpest között is buszok közlekednek a vonatok helyett, mert Fótfürdő megállóhelynél egy fa dőlt a vasúti pályára. 20-40, esetenként 40-60 perccel is meghosszabbodhat az eljutási idő a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon. A G71-es vonatok nem, az S71-es vonatok csak Veresegyház, Vác között közlekednek, és mindkét irányban megállnak Vácrátót állomáson. A Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest között az S70-es vonatok szállítják az utasokat.

Címlapkép: MTI/Derencsényi István

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vonatbaleset

máv

vonatkisiklás

menetidő

menetrend

vonatpótló busz

záhony

fővonal

vasúti közlekedés