340 millió forintért vettek buszokat Baranyában: mutatjuk, mit tudnak az új járművek

MTI   
  Megosztom
340 millió forintért vettek buszokat Baranyában: mutatjuk, mit tudnak az új járművek

Nettó 340 millió forintért vásárolt négy új Volvo autóbusszal fiatalodott a Volánbusz Baranya vármegyei járműállománya - közölte a Volánbusz Zrt..

A nagy befogadóképességű, hosszított szóló kivitelű Volvo B6SC-8900 típusú buszok a Pécs és Mohács, illetve a Pécs és Szigetvár között utazókat szolgálják majd

- írták közleményükben megjegyezve, hogy e vonalakon évente csaknem 120 ezren utaznak autóbusszal. Az alacsony belépésű, akadálymentes kialakítású buszok légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal, valamint fedélzeti kamerarendszerrel is rendelkeznek.

A Volánbusz 2018 óta Baranya vármegyei, csaknem 300 darabos buszállományának egy jelentős részét már lecserélte. Eddig 50 új autóbusz érkezett a flottába, amely május elején tovább frissült újabb négy dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro 6e környezetvédelmi besorolású motorral hajtott járművel - olvasható a közleményben, amely szerint a vármegyei helyközi buszok átlagéletkora jelenleg 11,8 év.

A Volánbusz Baranya vármegyében 170 helyközi és 27 helyi autóbuszvonalon, 497 autóbusz-vezetővel szállítja utasait

- olvasható a kommünikében.

A társaság jelezte: már nincs olyan járása az országnak, ahol ne tűnnének fel a társaság új buszai, miután a MÁV-Volán-csoport jármű-fiatalítási programjában - az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően - 2205 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz az elmúlt öt évben, és a vállalat további 295 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással.

Az új járműveken országbérlettel és a megfelelő vármegyebérletekkel is lehet utazni - hívták fel a figyelmet, kiemelve, hogy már több mint 300 ezer darabot vásároltak az utasok az új bérlettípusokból, amelyekkel korlátlanul lehet utazni 30 napig.

Az új bérlettípusok a MÁV applikációban, a MÁV-START és a Volánbusz jegypénztáraiban, a jegyautomatákból, a Volánbusz autóbusz-vezetőinél és a BKK értékesítési csatornáin is megválthatók. A vármegye- és országbérletekről az orszagberlet.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni

- írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

volvo autóbusz

autóbusz

volánbusz

baranya megye

járműállomány