Ez kemény: kiadta a rendőrség a legdurvább hazai gyorshajtások adatait

HelloVidék   
  Megosztom
Ez kemény: kiadta a rendőrség a legdurvább hazai gyorshajtások adatait

Több mint 2000 darab 300 ezer forintos bírságcsekket postázott a rendőrség az elmúlt három évben – tudta meg a Vezess. Az ORFK a pontos sebességadatokat is elárulta a lapnak a legőrültebb tempóval lekapcsolt gyorshajtókról.


 

 

Három évre visszamenőleg kérte ki a Vezess az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK), hogy hány üzembentartót büntettek (a legdurvább gyorshajtásért) 300 ezer forintos bírsággal, melyek voltak (százalékosan) a legkomolyabb, lefülelt sebességtúllépések, amelyeknék a jogszabályok alapján nincs mérlegelési lehetőség, a közigazgatási eljárás végén mindenképpen bírságot kap az autós.

A rendőrség válaszából kiderült, hogy 300 ezer forintos büntetést:

  • 2020-ban 824-en,
  • 2021-ben 659-en,
  • 2022-ben 744-en

kaptak, a közveszélyes száguldozásért tehát három év alatt összesen 2227-szer kellett a büntetések csúcsát jelentő összeget fizetni.

A traffipaxok által rögzített legdurvább sebességtúllépés (tehát a megengedetthez képest mért száguldás) az volt, amikor az 50-es táblánál 180-nal mértek be valakit, de a többi „dokumentált legnagyobb mértékű sebességtúllépésnél” is a megengedett sebesség több mint a duplájával hajtottak.

Az ORFK elküldött egy adatsort arról is, hogy öt egymást követő évben (2019-től 2023-ig) május 5-én 13 és 14 óra között milyen adatokat rögzítettek a sztrádákon fémkapukra felszerelt VÉDA-készülékek, milyen volt a több száz autó átlagsebessége.

A lap szerint a 2023-as adat azért érdekes, mert akkor már rengetegen tudtak arról, hogy május elsejétől a hitelesített sebességmérők által mért adatok alapján jár el a rendőrség, az öt helyszínből mégis csak egynél csökkentették érdemben a tempójukat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyorshajtás

rendőrség

bírság