Ez kemény: kiadta a rendőrség a legdurvább hazai gyorshajtások adatait

HelloVidék   
  Megosztom
Ez kemény: kiadta a rendőrség a legdurvább hazai gyorshajtások adatait

Több mint 2000 darab 300 ezer forintos bírságcsekket postázott a rendőrség az elmúlt három évben – tudta meg a Vezess. Az ORFK a pontos sebességadatokat is elárulta a lapnak a legőrültebb tempóval lekapcsolt gyorshajtókról.


 

 

Három évre visszamenőleg kérte ki a Vezess az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK), hogy hány üzembentartót büntettek (a legdurvább gyorshajtásért) 300 ezer forintos bírsággal, melyek voltak (százalékosan) a legkomolyabb, lefülelt sebességtúllépések, amelyeknék a jogszabályok alapján nincs mérlegelési lehetőség, a közigazgatási eljárás végén mindenképpen bírságot kap az autós.

A rendőrség válaszából kiderült, hogy 300 ezer forintos büntetést:

  • 2020-ban 824-en,
  • 2021-ben 659-en,
  • 2022-ben 744-en

kaptak, a közveszélyes száguldozásért tehát három év alatt összesen 2227-szer kellett a büntetések csúcsát jelentő összeget fizetni.

A traffipaxok által rögzített legdurvább sebességtúllépés (tehát a megengedetthez képest mért száguldás) az volt, amikor az 50-es táblánál 180-nal mértek be valakit, de a többi „dokumentált legnagyobb mértékű sebességtúllépésnél” is a megengedett sebesség több mint a duplájával hajtottak.

Az ORFK elküldött egy adatsort arról is, hogy öt egymást követő évben (2019-től 2023-ig) május 5-én 13 és 14 óra között milyen adatokat rögzítettek a sztrádákon fémkapukra felszerelt VÉDA-készülékek, milyen volt a több száz autó átlagsebessége.

A lap szerint a 2023-as adat azért érdekes, mert akkor már rengetegen tudtak arról, hogy május elsejétől a hitelesített sebességmérők által mért adatok alapján jár el a rendőrség, az öt helyszínből mégis csak egynél csökkentették érdemben a tempójukat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyorshajtás

rendőrség

bírság