Kinek van erre pénze? 289 millióért árulnak egy 36 négyzetméteres garzont a Balaton partján

Pénzcentrum   
  Megosztom
Kinek van erre pénze? 289 millióért árulnak egy 36 négyzetméteres garzont a Balaton partján

Elképesztő ingatlanhirdetésre bukkant a Pénzcentrum: egy mindössze 36 négyzetméteres garzonlakást árulnak 289 millió forintért Balatonfüreden. A közel 6,5 milliós négyzetméterár alighanem a legmagasabb most a magyar tengernél, és közel 5 milliót ver rá a balatonfüredi fajlagos átlagárakra.

A Balaton környékén a nyaralóvásárlás most már befektetési szempontból sem olyan vonzó, ahogy a második otthonokért sem tapossák már egymás sarkát a vásárlók a magyar tengernél - írta meg a portál még március végén. Akkor a piaci tapasztalatok azt mutatták, hogy míg 2-3 évvel ezelőtt még egymásra licitáltak a vevők a Balaton-parti településeken, addig az idei szezon kezdetén meglehetősen lanyha volt az érdeklődés. Pedig a tulajdonosok egyre inkább szabadultak volna nyaralójuktól: a Balaton-parti településeken mintegy 20 százalékkal több – sok helyen kétszerannyi - nyaralót kínáltak év elején eladásra, mint egy évvel azelőtt.

Ami pedig az árzást illeti, egyértelműen kijelenthető, hogy az utóbbi hónapokban az árak korábbi években látott drasztikus emelkedése lelassult, néhol megállt. Sőt, némely településen már olcsóbban hirdetik a nyaralókat, mint egy évvel ezelőtt. Na, ez persze nem azt jelenti, hogy remek pozíciók nyílnak a vásárlásra, hiszen összességében még magasabb az átlagár, mint tavaly volt. Ezt az okozza, hogy a nyaralótulajdonosok egyelőre nem akarnak bármi áron túladni ingatlanjaikon, kivárásra játszanak, nem csökkentik jelentősen a kínálati árakat.

Alighanem ez a legmagasabb négyzetméterárú lakás most a Balatonnál

Mindezek ismeretében alaposan rácsodálkoztunk az egyik ingatlanos portálon egy hirdetésre. A szöveg szerint a kiajánlott ingatlan egy hotel második emeletén található Balatonfüreden. A szűkszavú leírás szerint a 36 négyzetméterhez tartozik fedett terasz és saját hőszivattyús fűtési-hűtési rendszer is. Emellett a teremgarázsban egy 25 m2-es tároló-garázs szekrényekkel, satupaddal, fagyasztószekrénnyel és borhűtővel is az ajánlat részét képezik.

Ez az ár jelentősen fölémegy az itt megszokott áraknak: Veszprém vármegyében átlagosan 830,6 ezer forintos négyzetméteráron lehet ingatlant vásárolni, míg Balatonfüreden 1,59 millió forint jelen pillanatban a átlagos négyzetméterár. Ehhez képest majdnem 5 millióval kerül több négyzetméterenként a fenti garzon, ahhoz ugyanis 6,42 millió forintos négyzetméterárat lőtt be a tulajdonosa. Az már csak egy apró érdekesség, hogy sem az adatlap nincs rendesen kitöltve, és mint láthatjuk, a mellékelt fotók minősége is hagynak kívánni valót maguk után.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

balatonfüred

garzon

garzonlakás

ingatlanárak