Felpöröghet a városi közlekedés: még klíma és wifi is lesz Szeged új buszain

HelloVidék   
  Megosztom
Felpöröghet a városi közlekedés: még klíma és wifi is lesz Szeged új buszain

Nyolc darab, tisztán elektromos meghajtású autóbuszt adtak át csütörtökön Szegeden. A Zöld Busz Program támogatásával végrehajtott, csaknem nettó 1,3 milliárd forint értékű fejlesztés hozzájárul a fenntartható közösségi közlekedés megteremtéséhez.

Lezárult annak a 8 darab elektromos meghajtású, BYD K9UD típusú autóbusznak a beszerzési és töltőkiépítési projektje, amely a Szegeden élő több mint 159 ezer ember számára teszi komfortosabbá a közösségi közlekedést. A közel nettó 1,3 milliárd forint értékű fejlesztésnek köszönhetően a megyeszékhely helyi járműállományának tizede megújul, és jelentősen csökken a város levegőjét terhelő károsanyag-kibocsátás.

- olvasható a Volánbusz ma kiadott közleményében.

A közleményből kiderül, hogy számos más városhoz hasonlóan a mostani, csaknem nettó 1,3 milliárd forintos beruházás is a Zöldbusz program keretében valósul meg. A tájékoztatás szerint ezzel a városi közösségi közlekedést lebonyolító buszflotta tizede újul meg, jócskán csökkentve a város levegőjét terhelő károsanyag-kibocsátást.

Tavaly októberben Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energiapolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy addig 79 elektromos busz állt forgalomba a program keretében országszerte.

A BYD egy kínai járműgyártó óriás, amely elöl jár a zöldátállásban. Komáromban is szerel össze buszokat, és akkumulátorüzemet épít Fóton.

- jegyezte meg a hír kapcsán a Világgazdaság.

Az új szóló autóbuszok alacsonypadlósak, teljesen elektromos üzeműek. Van bennük klíma és wifi is. Mivel elektromosak, tölteni is kell őket, ami naponta körülbelül két órát vesz igénybe, és egy töltéssel 300 kilométert tudnak menni. Azzal, hogy nem benzinnel, vagy gázolajjal üzemelnek a buszok, évente 526 tonna szén-dioxidtól szabadítják meg a környezetet. Ennyi gázt köt meg 7680 lombos fa.

Fotó: Volánbusz

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

busz

zöld

környezetbarát