Sorra szállítják el az autókat a nagyvárosban: mélyen a zsebébe nyúlhat, aki így jár

HelloVidék   
  Megosztom
Sorra szállítják el az autókat a nagyvárosban: mélyen a zsebébe nyúlhat, aki így jár

Lehet, hogy gondolkodóba esett kedden reggel annak a Ford Fiestának a tulajdonosa, aki valamikor Szegeden, a Nádor u. 10/a előtt hagyta a kocsiját. Ha épp tegnap jutott eszébe, hogy érte megy, csak a jármű hűlt helyét találta, mert a Szegedi Közlekedési Kft. elvitette. Ahogy a múlt hónapban összesen tizennégy kocsit, augusztus 1-jén pedig mindjárt kettőt is. Ezen egyébként nincs mit csodálkozni, írja a delmagyar.hu. 

A probléma korábban mindennapos volt Szegeden. Sokan panaszkodtak a széthagyott, sokszor romhalmaznak kinéző autókra, amelyek nem elég, hogy rontják a városképet, de a parkolóhelyeket is foglalják. Ráadásul a sokszor hónapok óta egy helyben álló járművek akadályozzák a parkolók rendszeres takarítását, de még az út javítását is. Érdekes egyébként, hogy bár sok autón van rendszám is, ez azonban sokszor nem jelenti azt, hogy gazdája is van a járműnek.

A közgyűlés 2019-ben fogadott el egy rendeletet, ami szabályozza az autók elszállítását. A helyzet azóta valamennyit javult, de még mindig sok az elhagyott kocsi a városban. A roncsautók elszállításának menete nem túl bonyolult: a közterület-felügyelet munkatársai egy figyelmeztetést raknak a kocsikra, 10 nap haladékot adva a tulajdonosnak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

szegedi közlekedési kft

kocsi

elszállítás

gépjárművek

költségek