Sorra szállítják el az autókat a nagyvárosban: mélyen a zsebébe nyúlhat, aki így jár

HelloVidék   
  Megosztom
Sorra szállítják el az autókat a nagyvárosban: mélyen a zsebébe nyúlhat, aki így jár

Lehet, hogy gondolkodóba esett kedden reggel annak a Ford Fiestának a tulajdonosa, aki valamikor Szegeden, a Nádor u. 10/a előtt hagyta a kocsiját. Ha épp tegnap jutott eszébe, hogy érte megy, csak a jármű hűlt helyét találta, mert a Szegedi Közlekedési Kft. elvitette. Ahogy a múlt hónapban összesen tizennégy kocsit, augusztus 1-jén pedig mindjárt kettőt is. Ezen egyébként nincs mit csodálkozni, írja a delmagyar.hu. 

A probléma korábban mindennapos volt Szegeden. Sokan panaszkodtak a széthagyott, sokszor romhalmaznak kinéző autókra, amelyek nem elég, hogy rontják a városképet, de a parkolóhelyeket is foglalják. Ráadásul a sokszor hónapok óta egy helyben álló járművek akadályozzák a parkolók rendszeres takarítását, de még az út javítását is. Érdekes egyébként, hogy bár sok autón van rendszám is, ez azonban sokszor nem jelenti azt, hogy gazdája is van a járműnek.

A közgyűlés 2019-ben fogadott el egy rendeletet, ami szabályozza az autók elszállítását. A helyzet azóta valamennyit javult, de még mindig sok az elhagyott kocsi a városban. A roncsautók elszállításának menete nem túl bonyolult: a közterület-felügyelet munkatársai egy figyelmeztetést raknak a kocsikra, 10 nap haladékot adva a tulajdonosnak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szeged

szegedi közlekedési kft

kocsi

elszállítás

gépjárművek

költségek