Még most érdemes foglalni: itt nyaralhatnak a legolcsóbban a vidéki magyarok

MTI   
  Megosztom
Még most érdemes foglalni: itt nyaralhatnak a legolcsóbban a vidéki magyarok

A nyári hónapok közül a Szallas.hu adatai szerint eddig augusztusban a legkisebb az elmaradás a belföldi szállásfoglalások terén tavalyhoz képest, jelenleg 7 százalékkal kevesebb belföldi foglalás, mint egy éve. A nyári foglalások harmada két éjszakára, negyede egy éjszakára, ötöde pedig három éjszakára szól - közölte az idegenforgalmi portál legfrissebb felmérésének eredményét.

A Balatonon nőtt az apartmanok népszerűsége, tavaly a nyári foglalások 38 százalékát tette ki, idén elérte a 40 százalékot. A hoteleket mindkét évben minden negyedik foglalás alkalmával választották. A Tisza-tónál a panziók idén nagyobb arányban részesülnek a Szallas.hu által közvetített vendégforgalomból, mint tavaly, és a vendégházaknál is némi növekedés látszik a foglalási számokban. A Velencei-tónál idén is az apartmant választották a legtöbben, aránya tavalyhoz hasonlóan 33 százalék. Itt a hoteleknél látszik visszaesés a főbb szállástípusok közül, a panziók és a vendégházak kereslete viszont nőtt.

A Balatonnál a Festetics-kastély, a Szigligeti vár és a Plázs - Siófok szerepel a legvonzóbb látnivalók között. A Tisza-tónál sokan látogatnak el az Ökocentrumba, a Tiszafüredi Szabadstrandra és az abádszalóki Tisza-tó Strandra. A Velencei-tónál pedig a Velence Spa Termál- és Élményfürdőt, a pákozdi Katonai Emlékparkot és a Velencei Szabadstrandot keresik fel sokan

- közölte a szállásportál.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyaralás

utazás

utazás belföldön

belföldi utazás

szálláshely

szálláshely adatok

szálláshely árak