Rendkívülit húzott a MÁV és a Volánbusz: ingyenes lesz az utazás ezeknek a magyaroknak

MTI   
  Megosztom
Rendkívülit húzott a MÁV és a Volánbusz: ingyenes lesz az utazás ezeknek a magyaroknak

Szeptember 1. és december 31. között ingyen utazhatnak a Tanítsunk Magyarországért! programban részt vevő mentorok, mentoráltak és az őket kísérő pedagógusok a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz járatain.

A MÁV-Volán-csoport az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében emlékeztetett: a Tanítsunk Magyarországért! programot a kistelepüléseken élő általános iskolás tanulóknak hozták létre 2018-ban. Az idén már több mint 100 általános iskola és 17 felsőoktatási intézmény több mint 1000 mentora vesz részt a programban. Az egyetemekről érkező mentorok kísérik a 6-7-8. osztályosokat. A program egyik fontos eleme, hogy a résztvevők minél több helyre eljussanak.

A mentorok és mentoráltak a programban kapott kártyájukat, érvényes nappali, esti vagy levelező tagozatos diákigazolványukat bemutatva kaphatják meg ingyenes menetjegyüket minden vasúti menetjegypénztárban. Ha a felszállás helyén nincs vasúti jegypénztár, a vonatokon is lehetőség van a jegyvizsgálónál megváltani a díjmentes menetjegyet, pótdíj felszámítása nélkül.

A tájékoztatás szerint a mentorokat kísérő pedagógusok az iskolákban kapott utazólevél bélyegzési helyeit felhasználva egyúti vagy menettérti díjmentes menetjegyet kaphatnak a jegypénztárakban. Az utazólevél alapján váltott díjmentes menetjegy csak mentorált kártyával rendelkező utas kísérése esetén jogosít utazásra.

A közleményben kitértek arra, hogy a Volánbusz helyközi járatain díjmentes utazásra a mentorok és mentoráltak a Tanítsunk Magyarországért! kártyájukra (TM-kártya), érvényes diákigazolvány, illetve az érintett vármegyéket vagy viszonylatot tartalmazó, a Nemzeti Tehetség Központ által kiadott igazolás együttes felmutatásával jogosultak. Országos besorolású, emelt szintű szolgáltatást nyújtó autóbuszok igénybevétele esetén a kiegészítő jegyet meg kell váltani - jelezte a MÁV-Volán csoport.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

máv

volánbusz

pedagógusok

mentorok

mentoráltak

tanítsunk magyarországért