140 éves, legendás vidéki épületet zárnak be: mi lesz a sorsa?

HelloVidék   
  Megosztom
140 éves, legendás vidéki épületet zárnak be: mi lesz a sorsa?

Felújítás miatt zár be a népszerű tájház Poroszlón, ami 1884-ben épült. A Tisza-tavi Ökocentrum közleménye szerint, egy a területükön fekvő tájházat felújítási munkálatok miatt szeptember 11-től bezárnak, így nem lesz látogatható.

A felújítás fő célja az 1884-ben épült ház szerkezeti megerősítése, a Fő út felőli oromfal dőlésének megállítása, megakadályozása – közölte a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum.

Az országos jelentőségű műemléképülettel kapcsolatos ezen munkálatok halaszthatatlanok. Szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy a jelentős értéket képviselő ház állagát megóvjuk, stabilizáljuk, a benne elhelyezett gyűjteménynek, bútoroknak, korabeli használati tárgyaknak – s nem utolsó sorban látogatóinknak – megfelelő körülményeket biztosítsunk

– fogalmaztak. Az épület idén már nem lesz nyitva, legközelebb 2024 tavaszán lesz látogatható.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tájház

bezárás

tisza tó

hellovidek

ökocentrum