140 éves, legendás vidéki épületet zárnak be: mi lesz a sorsa?

HelloVidék   
  Megosztom
140 éves, legendás vidéki épületet zárnak be: mi lesz a sorsa?

Felújítás miatt zár be a népszerű tájház Poroszlón, ami 1884-ben épült. A Tisza-tavi Ökocentrum közleménye szerint, egy a területükön fekvő tájházat felújítási munkálatok miatt szeptember 11-től bezárnak, így nem lesz látogatható.

A felújítás fő célja az 1884-ben épült ház szerkezeti megerősítése, a Fő út felőli oromfal dőlésének megállítása, megakadályozása – közölte a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum.

Az országos jelentőségű műemléképülettel kapcsolatos ezen munkálatok halaszthatatlanok. Szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy a jelentős értéket képviselő ház állagát megóvjuk, stabilizáljuk, a benne elhelyezett gyűjteménynek, bútoroknak, korabeli használati tárgyaknak – s nem utolsó sorban látogatóinknak – megfelelő körülményeket biztosítsunk

– fogalmaztak. Az épület idén már nem lesz nyitva, legközelebb 2024 tavaszán lesz látogatható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tájház

bezárás

tisza tó

hellovidek

ökocentrum