Négysávosra bővítik az ország legforgalmasabb főútját: ezeket a vármegyéket érinti a fejlesztés

HelloVidék   
  Megosztom
Négysávosra bővítik az ország legforgalmasabb főútját: ezeket a vármegyéket érinti a fejlesztés

A Tiszántúlon fut végig Magyarország leghosszabb másodrendű útja, amely három vármegyét és azok megyei jogú városait köti össze: Hajdú-Bihart, Békést és Csongrád-Csanádot. Szélesítése a nagy forgalom miatt régóta várat magára, most pedig elindulhat végre a tervezés.

A 215 kilométer hosszú 47-es főút hazánk egyik legforgalmasabb főútja, amely a Debrecen és Szeged közötti elsődleges teherforgalmi tengely – közölte a magyarépítők.hu. Szélesítésére már régóta szükség van, a friss tervezési kiírás szerint pedig végre elérhető közelségbe is kerül. A 47-es út négysávosításának tervezési feladatai két szakaszra (5+280 - 7+630 km szelvények között) vonatkoznak, összesen mintegy 2,35 kilométeren.

A Debrecentől délre található Hermann Kronseder utca kereszteződésén szintbeni csomópont kialakítása is szükséges, amelynek engedélyezési- és kiviteli terveit is szükséges elkészíteni. Az előkészítési feladatok keretében a jelenleg 2x1 sávos főút 2x2 sávosra történő fejlesztése kapcsán a Környezeti Hatásvizsgálat, az engedélyezési- és kiviteli tervek elkészítésére, továbbá a szükséges építési engedélyek megszerzése a feladat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

főút

útépítés

autó

autósok

debrecen

szeged