Brutális pénzek mentek felújításra: ezek a vasútállomások újultak meg a vidéki Magyarországon

MTI   
  Megosztom
Brutális pénzek mentek felújításra: ezek a vasútállomások újultak meg a vidéki Magyarországon

A Magyar falu program keretében, a MÁV beruházásában megújult Vaja-Rohod és Medgyesegyháza vasútállomás - közölte a vasúttársaság.


 


 

A közlemény szerint 2021 augusztusában jött létre támogatási szerződés a Miniszterelnökség és a MÁV között, amelyben rögzítették, hogy a Magyar falu program keretében a vasúttársaság 2 milliárd forint vissza nem térítendő kormányzati támogatást használhat fel vasútállomások fejlesztésére.

Mád, Szany-Rábaszentandrás, Zichyújfalu, Okány, Biharnagybajom, Csömödér-Páka és Vaja-Rohod után Medgyesegyháza már a nyolcadik helyszín, ahol az utazóközönség kulturált és modern környezetben válthat jegyet, várakozhat

- emelték ki.

A Vaja-Rohod vasútállomáson megújult az épület tetőhéjazata és új nyílászárókat építettek be, továbbá az egységes megjelenés érdekében elvégezték a teljes homlokzat karbantartását.

Az utazók tájékozódását megújult táblák, piktogramok segítik, az épület közvetlen környezetét térkővel burkolták. Az állomás területén kamerarendszert telepítettek

- sorolták.

Medgyesegyházán klimatizált várótermet és akadálymentes utas WC-t alakítottak ki, a pénztár biztonsági üveget kapott. Az épület bejáratát átalakították. Az utasváróban megújultak ülések és USB-töltős asztal szolgálja a várakozók kényelmét. Az épület környezete térburkolattal, kerékpártárolóval és zöld szigettel gazdagodott

- írták.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar falu program

máv

vasútállomás

felújítás