Téged is érint a győri vonal felújítása? Pótlóbuszok segítik a közlekedést az érintett szakaszon

HelloVidék   
  Megosztom
Téged is érint a győri vonal felújítása? Pótlóbuszok segítik a közlekedést az érintett szakaszon

Október 2-tól az utasforgalom alakulását és az utasaink kéréseit, igényeit figyelembe véve változik a pótlóbuszok bicskei megállási rendje, több helyen biztosítva fel- és leszállási lehetőséget. Ugyanekkortól a gyorsabb eljutás érdekében Bicske és Budaörs között új pótlóbuszok is közlekednek Z10-es jelzéssel, amelyek Bicske vasútállomástól indulnak és oda érkeznek. A délutáni csúcsidőben bővül az X10-es járatok száma. Törökbálinton pedig könnyebben megközelíthető helyen, a Tó utcai körforgalom közelében található vasútállomás autóbuszmegállónál állnak meg a pótlóbuszok.

Az S10-es és S12-es személyvonatok helyett eddig háromfajta, eltérő megállási rendű pótlóbusz közlekedett. Október 2-tól munkanapi csúcsidőben új Z10-es jelzésű pótlóbuszok, reggel pedig két Bicske és Tatabánya közötti S101-es pótlóbusz bővíti a választásai lehetőségeket - kényelmesebbé, gyorsabbá téve az eljutást Bicskéről.

S101-es járatok munkanapokon reggel Bicskéről Tatabányára

  • Október 2-tól új, S101-es jelzésű járatok indulnak 6:56-kor és 7:26-kor a bicskei Műszaki áruház buszmegállótól Tatabánya vasútállomásra. A buszok útközben Bicskén a vasútállomás bejárati út buszmegállóban, Szár vasútállomásnál lévő buszmegállóban, Szárligeten a vasútállomás bejárati úti buszmegállóban, valamint az Alsógalla vasúti megállóhelynél lévő buszmegállóban is megállnak.

Új Z10-es pótlóbuszok Bicske vasútállomás és Budaörs között

  • Munkanapokon reggel új járatok indulnak Bicske vasútállomás melletti buszmegállóból Budaörs vasútállomásig (P+R parkoló) 5:25-kor, 6:03-kor és 6:25-kor.
  • Munkanap délután ugyancsak új járatok indulnak Budaörs vasútállomásról (P+R parkoló) 14:12-kor, 14:42-kor, 15:42-kor, 16:42-kor, 17:42-kor, 18:42-kor és 19:42-kor Bicske vasútállomásra.
  • Az autóbuszok mindkét irányban megállnak Bicskén a vasútállomás bejárati út buszmegállóban, a Műszaki áruház buszmegállóban, valamint az Általános iskola (Prohászka utcai épület) helyi buszmegállóban, ezenkívül Herceghalom vasútállomás buszmegállójában is.

Új X10-es pótlóbuszok Budaörsről a délutáni csúcsidőszakban

  • Új X10-es jelzés buszjáratok indulnak Budaörs vasútállomásról (P+R parkoló) Tatabányára 15:12-kor, 16:12-kor, 17:12-kor és 18:12-kor.
  • Az autóbuszok útközben csak Bicskén állnak meg a Műszaki áruház és a vasútállomás bejárati út megállókban.

Az X10-es pótlóbuszok megállnak Bicskén a Műszaki áruház megállóban

  • A Bicske vasútállomás bejárati út buszmegállóban 6:42 és 20:42 között óránként megálló – Budaörsről érkező és Tatabányáig közlekedő – X10-es gyorsított pótlóbuszok ezentúl 1 perccel korábban, óra 41 perckor megállnak Bicskén a Műszaki áruház megállóban is.
  • A Bicske vasútállomás bejárati út buszmegállóban 5:12 és 19:12 között óránként megálló – Tatabányáról érkező és Budaörsig közlekedő – gyorsított X10-es pótlóbuszok 1 perccel később, óra 13 perckor megállnak Bicskén a Műszaki áruház megállóban is.

Törökbálinti változás

Törökbálinton könnyebben megközelíthető helyen, a Tó utcai körforgalom közelében található vasútállomás autóbuszmegállónál állnak meg a pótlóbuszok a korábbi Vasút utcai megálló helyett.

Továbbra is közlekednek a Budaörs és Tatabánya között minden állomást és megállóhelyet érintő S10, S12-es jelzésű buszok, a Budaörs és Biatorbágy közötti közvetlen, köztes megállás nélkül közlekedő buszok, valamint a Budaörs és Tatabánya között csak Bicskén megálló X10-es jelzésű buszok, amelyek 4 járattal bővülnek a délutáni csúcsidőben, és ezentúl az X10-es járatok megállnak Bicskén a Műszaki áruháznál is.

Az S10-es és S12-es vonatok helyett csúcsidőben és napközben 30 percenként, azonkívül 60 percenként minden megállót érintő pótlóbuszok közlekednek Budaörs és Tatabánya között. Napközben 60 percenként X10-es expressz pótlóbuszok közlekednek bicskei megállásokkal, illetve az S10-es céljáratok Budaörs és Biatorbágy között 30 percenként járnak.

A babakocsival, kerekesszékkel való felszállás, utazás megkönnyítése érdekében továbbra is közlekednek részben akadálymentes, úgynevezett alacsony belépésű buszok is a személyvonatok helyett.

A fővárosból Tatabányára, illetve azon túl, Győr, Sopron vagy Szombathely felé utazóknak javasoljuk, hogy a Budapest-Kelenföld állomásról induló gyorsjáratú IC-pótlóbuszokat vegyék igénybe a több helyen megálló pótlóbuszok helyett. A helyjegy nélkül használható IC-pótló járatok az Etele téri BKK végállomásról (éjszaki buszok megállója) indulnak minden óra 45 perckor, 5:45 és 19:45 között.

Az új menetrendi tájékoztatókat a vasúttársaság az online felületein kívül az érintett vasútállomásokon, megállóhelyeken és buszmegállókban is közzétette.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pótlóbuszok

győr

felújítás

pályafelújítás