Még tél sincs, máris megindult a roham: ezek a legnépszerűbb turista célpontok a magyarok körében

Pénzcentrum   
  Megosztom
Még tél sincs, máris megindult a roham: ezek a legnépszerűbb turista célpontok a magyarok körében

A magyarok közül egyre többen utaznak el télen is, és nem csak síelni. Ezen a kontinensen persze igazán forró, „júliusi nyarat” nem igazán találunk januárban, de ma már egyáltalán nem számít elérhetetlennek Dubaj, Mexikó vagy akár Kuba sem.

Nem csak a nyári, őszi, de a magyarok téli utazási kedve is töretlen, a Pénzcentrum által megkérdezett utazási irodák tapasztalatai szerint az érdeklődés továbbra is kimagasló. A magyar utazók egy része már a téli tengerparti kiruccanását tervezi: van iroda, ahol 30 százalékos a forgalomnövekedés.

Egyiptom, Törökország, Dubai örök kedvenc, de meglepő, új szereplők is felkerültek a legnépszerűbb őszi úti célok listájára, Omán például új a hazai piacon, ennek megfelelően könnyen találhatunk ide kedvezményes, bevezető ajánlatokat.

Annak ellenére, hogy most már hónapok óta folyamatosan csökkennek a reálbérek Magyarországon, azaz egyre kevesebbet ér a fizetésünk, úgy tűnik, nem az utazáson spóroljuk meg a különbözetet.

A koronavírus-járványt követően, és még 2019-hez képest is, megnövekedett és töretlen az utazási kedv. Az OTP Travel kínálatát november és március között jellemzően az egzotikus, tengerentúli úti célok határozzák meg, ezen belül színes a paletta: tengerparti üdülések, látnivalókban gazdag kulturális körutazások és tengeri hajóutak egyaránt megtalálhatók útjaink között.

– tájékoztatta a Pénzcentrumot Tófalvi Réka, az OTP Travel kiutaztatási üzletágvezetője.

A szakértő szerint a teljes utasszámhoz viszonyítva egy szűkebb utazókörről beszélhetünk, akik részéről kereslet mutatkozik a személyre szabott egyéni utazásokra és az előre meghirdetett csoportos utazásokra egyaránt.

A portál szerint a TUI-nál is hasonló a helyzet: tapasztalataik szerint az emberek továbbra is akarnak utazni, a kereslet magas. A jelenlegi gazdasági körülmények ellenére az utazás még mindig elöl szerepel a prioritási listán: idén télre közel harmadával több magyar vendég foglalt már téli üdülést náluk, mint tavaly.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

magyarok

nyaralás

külföld