Szokatlan dolog törénik éppen a Tisza-tónál: a meleg időjárás lehet az oka + fotók

HelloVidék   
  Megosztom
Szokatlan dolog törénik éppen a Tisza-tónál: a meleg időjárás lehet az oka + fotók

Nem mindennapi látványba akadhatnak azok, akik mostanában járnak a Tisza-tó környékén. Az őszi időszak ellenére virágba borultak tóban élő növények, ennek oka valószínűleg a nem szokványos meleg ősz lehet.

Lélegzet elállító fotókat posztolt közösségi oldalán nem régiben a Csodálatos a Tisza-tó. A látványos felvételek a tó jelenlegi képéről tudósítanak, hazánk legnagyobb mesterséges tava szemet gyönyörködtető virágokban bővelkedik az október dacára.

A folyó fő medrétől távolabb eső, lassú folyású részeken jellemző a hínár és a kiterjedtebb vízi növényvilág. Az Abádszalóki-, a Sarudi-, és a Poroszlói-medencében minden évszakban meseszép látvány tárul a kirándulók szeme elé

- tudta meg a Sokszínű vidék Lázár Tündétől, az első Tisza-tavi bloggertől.

Ezekben a napokban továbbra is több növény virágzik, a tündérrózsa mellett a rucaöröm és a káka is ontja a szirmokat. Aki arra csónakázik a napokban az fehér pöttyös levéltakaróban gyönyörködhet. Valószínűleg a megszokottnál melegebb idő lehet az oka a nem mindennapos jelenségnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tisz-tó

virágzás

virágok

tündérrózsa

utazás

hellovidek