Elképesztő gyorsasággal fogyatkoznak a helyek: ezek a magyarok kedvenc síparadicsomai

Pénzcentrum   
  Megosztom
Elképesztő gyorsasággal fogyatkoznak a helyek: ezek a magyarok kedvenc síparadicsomai

Van olyan iroda, ahol a síutak 80 százalékát már eladták a 2023/2024-es téli szezonra, holott az árak idén is emelkedtek, átlagosan 10, más irodák szerint inkább 20, de van, ahol 50 százalékot is. Utazási irodák segítségével azt járta körül a Pénzcentrum, hogy melyek most a legjobb ajánlatok a piacon, és meddig lehet kedvezményesen lefoglalni a családi téli sítúrát.

A téli sportok, köztük a síelés, a snowboard meglepően népszerű téli elfoglaltság a magyarok körében, annak ellenére, hogy hazánk földrajzi adottságai nem igazán alkalmasak, hogy hosszú ideig és főleg hosszan élvezzük a pályákat.

Azért a szezon idén még nem marad el, a magyarok is aktívak, jellemzően már augusztus közepétől kezdik keresni a síajánlatokat. Az előfoglalási kedvezmények, ahol vannak, jellemzően szeptember-október végéig elérhetők. A legjobb ár-érték arányú síajánlatok többségében el is kelnek az előfoglalási időszakban

– tudta meg a lap Pál Orsolyától, a Travelteam senior project managerétől.

Az idei síszezon előkészületei már szeptemberben megkezdődtek; mostanra az Invia látóterében lévő, a témában az egyik legnagyobb múlttal rendelkező partnerirodánál az előre meghirdetett csoportok kb. 80%-a feltöltésre került, illetve az egyéni utasok által a szilveszteri időszakra és január első hetére leadott foglalások is közel teltházat eredményeztek. A főszezon további heteire az egyéni foglalások kb. 30%-ot tesznek ki, ezek maradéka jellemzően az indulás előtt 1-2 héttel kel el. Ez egy évek óta jellemző trend, melynek fő oka az utazás időpontjának időjárás általi meghatározottsága: akinek valamilyen személyes ok miatt nem kiemelten fontos a tervezhetőség, az örömmel igazodik inkább az aktuális hóhelyzethez.

Ausztria és Szlovákia a legkeresettebb a Travelteamnél, de elsősorban a jó ár-érték arány miatt sok magyar síelő utazik Franciaországba és Szlovéniába is.

Ausztriában főleg a Budapesttől kb. 600-700 km-es távolságban lévő síterepeket keresik a magyarok, ennél messzebbre kevesen utaznak. Nagyon keresettek a pályaszállások, egyre inkább trend, hogy a magyar síelők is kizárólag sípálya melletti szállásokat keresnek, aztán persze az árakat látva sokan lemondanak erről a kényelemről vagy beérik egy kisebb sítereppel, rövidebb tartózkodással, mint eredetileg tervezték.

- ismertette Pál Orsolya.

A teljes cikket a Pénzcentrum oldalán olvashatjátok.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

sielés

magyarok

utazás

sípálya

télisport

hellovidek