Átadták az új gyorsforgalmi utat: így változik meg a kisalföldiek élete

MTI   
  Megosztom
Átadták az új gyorsforgalmi utat: így változik meg a kisalföldiek élete

Szombat délelőtt hivatalosan is átadták az M83-as, kétszer két sávos gyorsforgalmi utat Győr és Pápa között. A mintegy száz milliárd forintos beruházás eredményeként húsz perccel rövidül a menetidő a két nagyváros között.


 

A fejlesztés révén a 83-as főút északi vonala mellett található települések forgalma jelentősen enyhülhet a jövőben. A gyorsforgalmi út hivatalos átadóján szombaton délelőtt részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János építési és közlekedési miniszter, Kovács Zoltán Veszprém vármegye országgyűlési képviselője, Kara Ákos országgyűlési képviselő, és Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A 36 kilométer hosszan épülő, új nyomvonalú pálya projektje két szakaszban készült el az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában: a Pápa és Tét-dél csomópont közötti 18,4 kilométeren 15 műtárgy és két külön szintű csomópont, valamint egy vasúti felüljáró épült meg a pápai repülőteret bekötő úton. A Tét-dél csomópont és a Győr közötti 17,6 kilométeres szakaszon pedig nyolc műtárgy kapott helyett, és négy külön szintű csomópont is megépült (Tét-dél, Tét-észak, Győrszemere, Koroncó). A gyorsforgalmi út megengedett sebesség 110 kilométer/óra.

A mintegy 100 milliárdos forintos beruházással elkészült fejlesztés újdonsággal is szolgál: egyedülálló az országban, hogy a győri bevezető szakasz mindkét turbó körforgalmában nyomógombos jelzőlámpa segíti a jövőben a gyalogosok, és a kerékpárosok átkelését.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

gyorsforgalmi út

átadás

fejlesztés