Átadták az új gyorsforgalmi utat: így változik meg a kisalföldiek élete

MTI   
  Megosztom
Átadták az új gyorsforgalmi utat: így változik meg a kisalföldiek élete

Szombat délelőtt hivatalosan is átadták az M83-as, kétszer két sávos gyorsforgalmi utat Győr és Pápa között. A mintegy száz milliárd forintos beruházás eredményeként húsz perccel rövidül a menetidő a két nagyváros között.


 

A fejlesztés révén a 83-as főút északi vonala mellett található települések forgalma jelentősen enyhülhet a jövőben. A gyorsforgalmi út hivatalos átadóján szombaton délelőtt részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János építési és közlekedési miniszter, Kovács Zoltán Veszprém vármegye országgyűlési képviselője, Kara Ákos országgyűlési képviselő, és Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A 36 kilométer hosszan épülő, új nyomvonalú pálya projektje két szakaszban készült el az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában: a Pápa és Tét-dél csomópont közötti 18,4 kilométeren 15 műtárgy és két külön szintű csomópont, valamint egy vasúti felüljáró épült meg a pápai repülőteret bekötő úton. A Tét-dél csomópont és a Győr közötti 17,6 kilométeres szakaszon pedig nyolc műtárgy kapott helyett, és négy külön szintű csomópont is megépült (Tét-dél, Tét-észak, Győrszemere, Koroncó). A gyorsforgalmi út megengedett sebesség 110 kilométer/óra.

A mintegy 100 milliárdos forintos beruházással elkészült fejlesztés újdonsággal is szolgál: egyedülálló az országban, hogy a győri bevezető szakasz mindkét turbó körforgalmában nyomógombos jelzőlámpa segíti a jövőben a gyalogosok, és a kerékpárosok átkelését.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

gyorsforgalmi út

átadás

fejlesztés