Korszerűsíti gépparkját a Volán: az állomány több mint fele így is cserére szorul

HelloVidék   
  Megosztom
Korszerűsíti gépparkját a Volán: az állomány több mint fele így is cserére szorul

A jármű-fiatalítási program következő lépcsőjében 160 darab korszerű, környezetkímélő, szóló kivitelű autóbusz érkezhet a Volánbuszhoz. A járműveket a közlekedési vállalat több ütemben, a jelenlegivel megegyező vagy kedvezőbb áron rendelheti meg a közbeszerzési eljárás első szakaszában kiválasztott beszállítóktól a következő három évben - írja a Volán lapunknak eljuttatott közleményében.

A 2022 decemberében indult közbeszerzési eljárás eredményes lezárásának köszönhetően az Omnibus Hungária Kft. és az ECO-Tech VisiON Kft. összesen 160 darab kéttengelyes, alacsony belépésű, szóló (nem csuklós) autóbuszt és 16 diagnosztikai eszközcsomagot szállíthat a Volánbusznak. Az erről szóló keretmegállapodásokat 2023. október 17-én írta alá Kruchina Vince, a Volánbusz vezérigazgatója, Uray Dóra, az Omnibus Hungária Kft. ügyvezetője és Kerezsi Róbert, a vállalat cégvezetője, illetve Molnár Tamás, az ECO-Tech VisiON Kft. ügyvezetője.

A pályázati feltételek szerint a szállítandó járművekkel szemben elvárás, hogy a klímaberendezéssel felszerelt autóbuszok legalább 45 ülőhellyel rendelkezzenek, és legalább 80 fő egyidejű szállítására legyenek alkalmasak. Emellett elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozóval is rendelkezniük kell. A vezetéstámogató biztonsági rendszerek közül az ABS (blokkolásgátló) és az ASR (kipörgésgátló) is a felszereltség részét kell képezze. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében az Euro 6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotornak kell hajtania.

A MÁV-VOLÁN-csoport jármű-fiatalítási programjának keretében – a korábban lezárt beszerzéseknek köszönhetően – év végéig megérkezik a két és fél ezredik új autóbusz is a Volánbuszhoz, így az elmúlt 5 évben a közel 6000 darabos járműállomány már több mint 40 százalékát lecserélte a közlekedési társaság.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

volanbusz

beszerzés

újítás

fiatalítás

közlekedés

hellovidek