Nem is olyan régen még a Dunakanyar ékköve volt, mostanra teljesen lepusztult ez az épület

HelloVidék   
  Megosztom
Nem is olyan régen még a Dunakanyar ékköve volt, mostanra teljesen lepusztult ez az épület

Dicstelenül pusztul a Dunakanyar egykori luxusszállója, aminek tulajdonosa felszámolás alatt áll, így valószínű, hogy nem mostanában várható felújítás az épületnél.

1971-ben adták át rendeltetésének Dobogókő akkori büszkeségét, a Hotel Nimródot, amely a maga korában luxusszállónak számított, ma viszont félő, hogy véglegesen az enyészeté lesz

- fogalmaznak a Sokszínű Vidék cikkében.

Az egykoron háromcsillagos szálloda többszöri felújítás és tulajdonosváltás után végül a 2008-as gazdasági válságot nem bírta kiheverni és 2009-ben véglegesen be is zárt. Az elhagyatott, őrizet nélkül maradt épületet rövid idő alatt kifosztották, minden mozdíthatót elvittek belőle, ezáltal tönkretették. Később szóba került, hogy az esztergomi Suzuki gyár dolgozói számára munkásszállóvá alakítják, de ez sem történt meg. Ami megmaradt belőle, azt 2017-ben egy rejtélyes, máig nem tisztázott eredetű tűzvész pusztította el: a tetőszerkezet beszakadt és a felső szint nagy része elpusztult, a 4000 négyzetméteres épületből 1500 vált a tűz martalékává.

Az épület végül 2017-ben került a Nimród Senior Ház Alapítvány tulajdonába, ami egy nyugdíjasházat szeretett volna létrehozni különálló apartmanokkal, megfelelő háttérszolgáltatásokkal, önálló életvitelt élő idős emberek számára. Az elképzelések szerint a volt szálloda mellett lévő épületeket is bevonták volna a projektbe, azokban kaptak volna helyet a kiszolgálóhelységek.

A Nimród sorsa hamarosan rendeződhet. A tervek szerint idősotthonként hasznosítják, de a munkálatok kezdete egy jelenleg tartó jelzálogjogvita bírósági eljárásának eredményétől is függ, melyben rövid időn belül megszületik a döntés

– nyilatkozta 2021-ben Vadas Tamás, a cég meghatalmazottja.

Az elképzelések szerint 600 millió forintos beruházás keretében az átépítés 2022-ben kezdődött volna, az átadást 2023-2024-re tervezték, ám a munkálatok nem kezdődtek el. A Céginformáción található adat szerint az alapítvány felszámolás alatt áll, így aligha valósulnak meg korábbi elképzeléseik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

dunakanyar

hotel

építés

romlás

felszámolás

hellovidek