Újabb MÁV-kudarc? Mégsem indul el a Szabadka–Szeged személyvonat, ez lehet az ok

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb MÁV-kudarc? Mégsem indul el a Szabadka–Szeged személyvonat, ez lehet az ok

Az ígérgetések ellenére, miszerint következő nemzeti ünnepünkön, október 23-án, útnak indulhat a Szabadka és Szeged között közlekedő személyvonat, most meghiúsul, ugyanis a magyar oldalon nem sikerült befejezni a fejlesztéseket. A személyvonat új indulási dátuma még kérdéses.

A Szabadka–Szeged közötti személyvonat nem indul el október 23-án, hiába mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy megindulhat a személyforgalom a nemzeti ünnepen a szerb és magyar városok között, írja a Szabad Magyar Szó.

A szerb oldalon már minden készen áll, kijelölték a járat ideiglenes vasútállomását és a jegyárat is megszabták, ami elmondásuk szerint 3 euró 20 cent (1230 forint) lett volna. A szerbek az utolsó pillanatig nem tudtak változásról, és naponta két járatra készítették fel utasaikat.

A lap felkereste a MÁV-ot, akit azt válaszolták kérdésükre:

A MÁV Zrt. határozattan cáfolja azt az értesülést, hogy a biztosítóberendezés engedélyeztetésével kapcsolatban merültek fel problémák. Ugyanakkor megerősítjük, hogy a személyforgalom nem október 23-án, a nemzeti ünnepen indul újra. Ennek oka részben a munkálatokban a nyár folyamán beállt 1 hónapos kényszerszünet, részben pedig az, hogy biztosító és vonatbefolyásoló rendszerek új, Magyarországon először beépítésre kerülő nemzedéke az eredetileg tervezettnél ugyancsak hosszabb tesztidőszakot igényel. Mindezekre tekintettel a tulajdonos Építési és Közlekedési Minisztérium jóváhagyta a személyforgalom elindításának későbbre halasztását. Ennek hivatalos időpontja a jelzett munkák előrehaladása függvényében kerül meghatározásra, amiről a nyilvánosságot azonnal értesíteni fogjuk.

Jelen állás szerint egyelőre nem lehet tudni, mikor indulhat el a Szabadka–Szeged személyvonat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

máv

vasúti közlekedés

szabadka

szeged

szerbia

vonatközlekedés