Véget ér a felfordulás Békéscsabán? Gigaberuházás zárult le a városban

MTI   
  Megosztom
Véget ér a felfordulás Békéscsabán? Gigaberuházás zárult le a városban

Két külterületi út felújítása zárult le Békéscsabán pénteken, amelyet az önkormányzat csaknem bruttó 158 millió forintból valósított meg.

Szarvas Péter polgármester elmondta, 2021-ben adták be a pályázatot a Vidékfejlesztési Program felhívására, a megítélt 157,97 millió forintos támogatásból két helyszínen végeztek útfelújítást. A Kereki-bekötőút környékén 521 méteren, az Ormay soron 721 méteren kapott új, szilárd burkolatot az út, utóbbi helyen az árok rézsűrendezése is megtörtént.

Mindkét helyszín közelében kisebb-nagyobb ipari- és agráripari vállalatok tevékenykednek, a felújítások szállítási körülményeiket is javítják, fokozzák versenyképességüket - mondta a megyei jogú város vezetője.

Szarvas Péter elmondta, a támogatási intenzitás 95 százalékos volt, 5 százaléknyi forrást saját erőből biztosítottak. Hozzátette, sokat léptek előre a városban a földes utak leburkolásában az utóbbi években, a kormánytól korábban kapott 2,3 milliárd forintból mintegy 90 belterületi, földes utcát aszfaltoztak le, további 63-ban újították fel a burkolatot.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

békéscsaba

útfelújítás

beruházás