Véget ér a felfordulás Békéscsabán? Gigaberuházás zárult le a városban

MTI   
  Megosztom
Véget ér a felfordulás Békéscsabán? Gigaberuházás zárult le a városban

Két külterületi út felújítása zárult le Békéscsabán pénteken, amelyet az önkormányzat csaknem bruttó 158 millió forintból valósított meg.

Szarvas Péter polgármester elmondta, 2021-ben adták be a pályázatot a Vidékfejlesztési Program felhívására, a megítélt 157,97 millió forintos támogatásból két helyszínen végeztek útfelújítást. A Kereki-bekötőút környékén 521 méteren, az Ormay soron 721 méteren kapott új, szilárd burkolatot az út, utóbbi helyen az árok rézsűrendezése is megtörtént.

Mindkét helyszín közelében kisebb-nagyobb ipari- és agráripari vállalatok tevékenykednek, a felújítások szállítási körülményeiket is javítják, fokozzák versenyképességüket - mondta a megyei jogú város vezetője.

Szarvas Péter elmondta, a támogatási intenzitás 95 százalékos volt, 5 százaléknyi forrást saját erőből biztosítottak. Hozzátette, sokat léptek előre a városban a földes utak leburkolásában az utóbbi években, a kormánytól korábban kapott 2,3 milliárd forintból mintegy 90 belterületi, földes utcát aszfaltoztak le, további 63-ban újították fel a burkolatot.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

békéscsaba

útfelújítás

beruházás