Fellélegezhetnek a Duna-parti városok: 70 kilométeres kerülőút rövidül meg

HelloVidék   
  Megosztom
Fellélegezhetnek a Duna-parti városok: 70 kilométeres kerülőút rövidül meg

Kivitelezésének végéhez közeledik a legújabb Duna-híd építése, már csak pár méter választja el Kalocsát és Paksot. Az új híd átadása várhatóan 2024 nyarára datálható, és nagyjából 70 kilométeres kerülőt rövidít meg a két város között.

A magyarepitok.hu beszámolója az olvasható, hogy a híd szerkezet még ebben az évben elnyerheti végleges formáját, illetve arra emlékeztetnek, hogy ez a híd lesz a 20. hazai dunai híd. A beszámoló szerint a Duna bal partjára került keretműtárgy szerkezete elkészült, már az aszfaltozás is megtörtént. A kalocsai oldalon ráadásul már csak 3 zömnyi, azaz 3x5 méter hiányzik ahhoz, hogy az ártéri híd szerkezetéhez hozzázárjon.

A paksi oldalon az ártéri híd szerelőterét elbontották már, ezáltal megkezdődhetett az árvízvédelmi töltés mentett oldalán a keretműtárgy vasbeton szerkezetének kivitelezése is, amely a vízügyi igazgatóságok és a katasztrófavédelem zavartalan közlekedését biztosítja a későbbiekben az újonnan épülő 512. számú út alatt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

duna

híd

építés

kalocsa

paks

közlekedés

hellovidek